ΝΟΜΠΕΛ ΓΙΑ… ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Νομπελ για ΤουρκίαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όπως φαίνεται στην Τουρκία ζήλεψαν από την είδηση που μεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ ότι τα ελληνικά νησιά διεκδίκησαν το Νόμπελ για την στοργική αντιμετώπιση και την περίθαλψη τους στους καταπονημένους προσφυγές, που έρχονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε άθλιες συνθήκες από τις τουρκικές ακτές.

Έτσι αποφάσισαν ότι κανονικά η Τουρκία πρέπει να… πάρει αυτό το Νόμπελ, καθώς οι πρόσφυγες πρώτα φτάνουν στο έδαφος της και μετά στην συνέχεια προωθούνται προς την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, η Fatma Sahin δήμαρχος του Gaziantep, μια συνοριακή με την Τουρκία πόλη που φιλοξενεί χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες, ανακοινώσε ότι θα διεκδικήσει το βραβείο Νόμπελ καθώς η πόλη της σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος από τον πόλεμο της Συρίας και εκατοντάδες χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες βρίσκουν εκεί καταφύγιο. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο δήμος της παρέχει και… σχολική μόρφωση στα παιδιά αυτών των προσφύγων!

Να σημειωθεί όμως ότι σε επανειλημμένα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου το Gaziantep έχει κατηγορηθεί ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα εκπαίδευσης Τζιχαντιστών, ενώ τα νοσοκομεία της πόλης είναι επιστρατευμένα να νοσηλεύουν τους Τζιχαντιστές που τραυματίζονται στον πόλεμο της Συρίας.

Είδατε τι κάνει η ζήλια των άσπονδων «φίλων» και «συμμάχων’ μας ?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

3 Σχόλια

 1. H Τουρκία είναι η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους Σύριους πρόσφυγες, καθώς δέχεται στο έδαφός της 2 έως 2,5 εκατομμύρια Σύριους. Σχεδόν 250.000 μεταξύ αυτών μόνο ζουν σε καταυλισμούς, οι άλλοι έχουν εγκατασταθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Μάλιστα σε καταυλισμούς με λυόμενα θερμαινόμενα σπίτια, και όχι απλώς σε καταυλισμούς με σκηνές.

  Ο Λίβανος φιλοξενεί σχεδόν 1,2 εκατομμύριο σύριους πρόσφυγες, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Περισσότερο από τα δύο τρίτα των προσφύγων ζουν στη χώρα σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

  Στην Ιορδανία, σχεδόν 630.000 έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία, αλλά οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους ξεπερνά το ένα εκατομμύριο, ενώ 225.000 Σύριοι έχουν καταφύγει στο Ιράκ και 137.000 στην Αίγυπτο.

  Οι πρόσφυγες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, προβλήματα υγείας και αυξανόμενες πιέσεις από τις τοπικές κοινότητες όπου ζουν σε πρόχειρα καταλύματα και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες.

  • γεια σου και πάλι, έλληνα ‘πατριώτη’ μουσουλμάνε. σωστά τα λες τα νούμερα. όπως και θα έπρεπε να τους φιλοξενεί η τουρκία, καθώς ο παρανοϊκός, wannabe νεοσουλτάνος ερντογάν δρέπει τα αποτελέσματα της ξεδιάντροπης παρεμβατικής πολιτικής του υποδαυλίζοντας και στηρίζοντας ξεκάθαρα πλέον όλα τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία στον εμφύλιο πόλεμο. έτσι είναι, ‘φίλε, έλληνα μουσουλμάνε’, όταν τροφοδοτείς το μίσος και την βαρβαρότητα, πρέπει να υποστείς τις συνέπειες μετά…

 1. 10 Φεβ. 2016

  […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *