ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

KoyrdowΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ έδινε συνέντευξη τύπου στον δρόμο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιαρμπακίρ, ο Κούρδος Tahir Elçi, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 11 πμ ώρα Τουρκίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την δολοφονία αυτή την έκανε πρώτος γνωστή ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια έκτακτης ομιλίας του σε πλατεία της πόλης του Balıkesır, χαρακτηρίζοντας το γεγονός σαν… πολύ θλιβερό!

Ο Tahir Elçi ήταν ενα από τα πιο διακεκριμένα πρόσωπα του κουρδικού στοιχείου της Τουρκίας και είχε πρόσφατα υποστηρίξει ότι το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και μάχεται για τα δικαιώματα του κουρδικού λαού. Αυτό φαίνεται πως ήταν και η κύρια αιτία να απειληθεί επανειλημμένα η ζωή του, για να δολοφονηθεί σήμερα το πρωί.

Η δολοφονία του αποδίδεται στο τουρκικό Βαθύ Κράτος που ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και είναι άλλο ένα γεγονός του κύκλου αίματος των Κούρδων αυτή την χρονιά. Εντυπωσιακό είναι πως η δολοφονία αυτή έρχεται μετά τις χθεσινές συλλήψεις δυο κορυφαίων Τούρκων δημοσιογράφων που είχαν γράψει για το σκάνδαλο της συνεργασίας του Ερντογάν με τους Τζιχαντιστές, στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Οι συλλήψεις αυτές επικρίθηκαν έντονα από πολλά δημόσια πρόσωπα στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και ο βραβευθείς με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, Τούρκος συγγραφέας Orhan Pamuk.

Είναι σίγουρο πως η δολοφονία αυτή θα ανάψει ακόμα περισσότερο τα αίματα με το κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία.

Όλα δείχνουν πως ο Ερντογάν τραβάει τα πράγματα στα άκρα και δίκαια χαρακτηρίστηκε σαν ο «μοιραίος» άνθρωπος της Τουρκίας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 28 Νοέ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *