Να εξεταστούν δείγματα αίματος απο προηγούμενα έτη, για να δούμε εαν κυκλοφορούσε ο ιός και πρίν

5/5 (2)

Αρκετοί διεθνείς ερευνητές επικρίνουν τώρα την έκθεση σχετικά με την προέλευση του πανδημικού ιού, την οποία παρουσίασε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα.

– Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν είχαν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα ώστε να καταφέρουν να κάνουν μια σωστή έρευνα. Οτι έγινε, έγινε, αλλά θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, λέει ο Magnus Evander, καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Umeå.

Ερευνητές στην Αυστραλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, επικρίνουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν εξεταστεί δείγματα αίματος απο προηγούμενα έτη  από τις τράπεζες αίματος  για να διαπιστωθεί εάν ο ιός κυκλοφορούσε στον πληθυσμό πριν από την τότε άγνωστη αναπνευστική νόσο σε έναν ασθενή στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο Γουχάν στην Κίνα, την ασθένεια που ονομάστηκε αργότερα covid19.

Σε αυτές τις χώρες να προσθέσουμε και την Ελλάδα, που κάποιοι ερευνητές και εδώ, απο τον Φεβρουάριο, απαιτούσαν να εξεταστούν δείγματα αίματος προηγούμενων ετών, αλλα οι εδώ »επιστήμονες»  κωφεύουν, πιστοί στο πρόσταγμα της πολιτικής και πωλητικής ιατρικής.

Εδώ ταιριάζει η παροιμία, τι έχουν τα έρμα και ψωφάν.

Ξεπούλημα αξιών και συνειδήσεων, εκταμίευση τις πιο πολλές φορές σε ρευστό, αυτό έχουμε.

Επισημαίνουν επίσης ότι για να μπορέσουμε να διαγράψουμε την πιθανότητα, ότι ο ιός εξαπλώθηκε από το εργαστήριο ασφαλείας στο Γουχάν, όπου ερευνούσαν για τον κοραναϊό, οι κοροναϊοί με τους οποίους μπορεί να έχουν εργαστεί πρέπει να αλληλουχηθούν και οι εξετάσεις αίματος με επίπεδα αντισωμάτων προσωπικού πριν από το ξέσπασμα. 

Ο Tomas Bergström, καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας στην Ακαδημία Sahlgrenska στο Γκέτεμποργκ, συμφωνεί με την κριτική

– Δεν είναι δυνατόν να το κρύβουμε κάτω απο το χαλί. 

Είναι πολύ μεγάλο γεγονός, με την covid19 και υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά γύρω από το αρχικό στάδιο και, στη συνέχεια, υπάρχουν πολλοί ερευνητές που θέτουν αυτές τις ερωτήσεις τώρα και θέλουν να μας παρουσιάσουν τα δεδομένα, λέει ο καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας Tomas Bergström.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Thea Fischer στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης είναι ένας από τους συμμετέχοντες στη διεθνή ομάδα του ΠΟΥ. 

Απαντά σε ένα email στο Vetenskapsradion ότι δεν κατανοεί την κριτική, καθώς η έκθεση περιγράφει ότι η ομάδα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της τράπεζας αίματος στο Γουχάν, και μετά από αυτό ζήτησε να γίνει μελέτη από την τράπεζα αίματος.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Βέβαια χρειάζεται να γίνουν οι εξετάσεις σε δείγματα αίματος προηγούμενων ετών, όχι μόνο στο εργαστήριο της Γουχάν, αλλα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Annika Östman
annika.ostman@sverigesradio.se

ΠΗΓΗ

https://sverigesradio.se/artikel/forskare-besvikna-pa-whos-rapport-om-coronavirusets-ursprung

https://halithheia.blogspot.com/2021/04/blog-post_8.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *