ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ : ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι γνωστό πως η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό την Μόσχα, γιατί γίνεται αντιληπτό πως η στόχευση αυτής της συμφωνίας είναι η ίδια η Ρωσία, όπως υποστηρίζει το Κρεμλίνο και η απομόνωση της από τα Βαλκάνια εν όψει και των αναμενόμενων σημαντικών εξελίξεων στους ενεργειακούς αγωγούς.

Αλλά η οργή της Μόσχας για το σημαντικό αυτό ζήτημα φαίνεται και από τις προειδοποιήσεις της προς τα Σκόπια, ότι σε περίπτωση θερμής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ θα είναι από τους πρώτους στόχους των ρωσικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρεται : επικαλούμενη τοπικά δημοσιεύματα, η Frankfurter Allgemeine υποστηρίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια είχε προειδοποιήσει πως «σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα αντιμετωπίσει τη “Μακεδονία” ως “θεμιτό στόχο” εφόσον οι “Μακεδόνες” δώσουν θετική ψήφο στο δημοψήφισμα.

Το είχαμε τονίσει και στο παρελθόν πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και του τεχνητού κρατιδίου, αλλά ότι εδώ παίζονται πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια που αφορούν όλη την ευρύτερη περιοχή και που μας εμπλέκουν άμεσα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *