ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ…5G ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φουντώνουν οι συζητήσεις και οι διενέξεις στην Αγγλία για τον ρόλο του 5G στην εξάπλωση του Κοροονιού, καθώς η χώρα που έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο 5G, βλέπει την επιδημία να εξαπλώνεται με γοργότατους ρυθμούς.

Μάλιστα οι διενέξεις έφτασαν σε τέτοιο σημείο στα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ, που ανάγκασαν το ραδιοτηλεοπτικό σύμβουλοι να ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε όσους ραδιοφωνικούς σταθμούς φιλοξενούν και αφήνουν να εκφράζονται τέτοιες απόψεις που συνδέουν το 5G με τον Κορονοιό.

Η συζήτηση άναψε όταν ένας ραδιοφωνικός σταθμός στο Uckfield, στο Sussex, στο νότιο τμήμα της Αγγλίας, έδωσε τον λόγο σε μια κυρία που ισχυρίστηκε ότι είναι νοσοκόμα και η οποία υποστήριξε ότι η μεγάλη ανάπτυξη του 5G στο Wuhan της Κίνας, ήταν Η κύρια αιτία που ξέσπασε η θανατηφόρο επιδημία.

Η κίνηση έρχεται μετά από έναν περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό στο Uckfield, στο Sussex, στο νότιο τμήμα της Αγγλίας, δίνοντας μια πλατφόρμα σε μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι «εγγεγραμμένη νοσοκόμα», η οποία ισχυρίστηκε – χωρίς αποδεικτικά στοιχεία – ότι η ανάπτυξη 5G στο Wuhan της Κίνας το ξέσπασμα και ο θανατηφόρος ιός είχαν διαμορφωθεί σε εργαστήριο.

Όπως αντιτείνεται χαρακτηριστικά το ραδιοτηλεοπτικέ συμβούλιο, τέτοιες αβάσιμες (;;;), «θεωρίες συνωμοσίας» έχουν εξαπλωθεί όπως οι πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες στα κοινωνικά μέσα και τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως η WhatsApp, το Facebook και το NextDoor, ένας ολοένα και πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινότητας.

Το θέμα όμως που προβάλλει και έχει προβληματίσει πολλούς είναι αν πράγματι το 5G ευθύνεται για την τόσο ραγδαία εξάπλωση του ιού στην Αγγλία ;;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *