ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΡΩΣΙΚΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ…ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ

φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η πλήρης τουρκική σύγχυση σε όλο της το μεγαλείο στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, που αυτές τις μέρες με τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και τις εμπλοκές τουρκικών και ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, γίνεται το «έλα να δεις»!

Έτσι σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 12,30 μ.μ καταρρίφτηκε μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος στην περιοχή του Kilis στα σύνορα με την Συρία. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε την εθνικότητα του μη επανδρωμένου αεροπορικού οχήματος, αλλά στην συνέχεια έγινε λόγος για παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα που προφανώς διενεργούσαν κατασκοπεία.

700x315201_ihaaa_1Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν ριζικά, καθώς, όπως αποδείχτηκε, το αεροπορικό όχημα ήταν μάλλον… αμερικανικό.

Εντωμεταξύ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, İgor Konaşenkov, σε δηλώσει που έκανε για το θέμα στον Μόσχα ανέφερε ότι όλα τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα που έκαναν περιπολίες στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και στον συριακό εναέριο χώρο καταγράφοντας τις θέσεις των Τζιχαντιστών, γύρισαν όλα στην βάση τους χωρίς καμία απώλεια. Στη συνέχεια ο İgor Konaşenkov τόνισε πως οι πτήσεις των μη επανδρωμένων θα συνεχιστούν στην περιοχή, καθώς συνεχίζονται οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Τζιχαντιστών.

Άλλος ένας κόλαφος για την Άγκυρα, που πραγματικά έχει «ζαλιστεί» από τις εξελίξεις στο συριακό μέτωπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *