ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ;

ΤζιχαντΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πολύ σοβαρή πιθανότητα να βρίσκονται στις τάξεις των Τζιχαντιστών που πολεμούν στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ, ακόμα και Έλληνες, (μουσουλμάνοι ;), εθελοντές, θίγει σε ένα αποκαλυπτήκο της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Milliyet, επισημαίνοντας ότι οι πολεμιστές του Χαλιφάτου είναι ένας κυριολεκτικά διεθνής στρατός που μάλιστα παρομοιάζεται με τον… Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, καθώς αποτελείται από μαχητές που προέρχονται από δεκάδες χώρες και μάλιστα μη μουσουλμανικές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στα σύνορα Τουρκίας Συρίας όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα περάσματα των Τζιχαντιστών που έρχονται από την Ευρώπη και από άλλες χώρες για να ενταχτούν στις τάξεις των μαχητών του Χαλιφάτου, συχνά εντοπίζονται διάφοροι ξενόγλωσοι πολεμιστές που δείχνουν τον ολοκληρωτικά διεθνή χαρακτήρα που έχει πάρει το πολεμικό σώμα των εξτρεμιστών μουσουλμάνων. Τελευταία συνελήφθηκε ένας Νοτιοκορεάτης που κατευθύνονταν να καταταγεί στις τάξεις των Τζιχαντιστών, προκαλώντας μεγάλη εντύπωση στις τουρκικές αρχές ενώ όπως αναφέρεται, τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 200 ξένοι μαχητές έχουν εντοπιστεί από τις τουρκικές αρχές που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να εισέρθουν στην επικράτεια του μουσουλμανικού χαλιφάτου.

Εντυπωσιακό είναι, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ότι μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί με επίσημα στοιχεία ότι στις τάξεις των Τζιχαντιστών πολεμούν εκτός από τους χιλιάδες Τούρκους και μαχητές από τις χώρες Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Σουδάν, Νιγηρία, Λιβύη, Κατάρ, Αφγανιστάν, Τατζικιστάν, Λίβανος, Ιράν, από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, (και από Ελλάδα ;), από τον Καύκασο και τελευταία όπως αναφέρεται, και πολεμιστές από την Νότιο Κορέα! Οι διαπιστώσεις αυτές, όπως τονίζεται, δείχνουν πως οι Τζιχαντιστές έχουν μεταλλαχτεί πλέον σε μια διεθνή στρατιωτική φάλαγγα κάτι ανάλογο με τον ισπανικό εμφύλιο. Το γεγονός αυτό δείχνει και το πόσο μεγάλη έκταση έχει πάρει το φαινόμενο αυτό που επηρεάζει σε σοβαρό βαθμό τις νεολαίες πολλών κρατών της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, που έρχονται να καταχτούν σε ένα εξτρεμιστικό κίνημα που βαρύνεται με πολλά φρικτά εγκλήματα. Σίγουρα η εξέλιξη αυτή χρειάζεται κάποια σοβαρή ψυχολογική ερμηνεία, αν και πολλοί την ερμηνεύουν σαν μια αντίδραση στο πολιτιστικό αδιέξοδο της Δύσης και παράλληλα σαν ένα ισχυρό κίνητρο σε πολλές χώρες της Ανατολής που έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τα δυτικά καθεστώτα, να βρουν έτσι τρόπο να εκτονώσουν την οργή τους. Έτσι απογοητευμένοι νέοι της Δύσης και οργισμένοι της Ανατολής, φαίνεται πως έχουν βρει ένα κοινό τρόπο να ενώσουν τις δυνάμεις τους πολεμώντας υπέρ ενός ακραίου ισλαμικού χαλιφάτου.

Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης και κατά της τουρκικής υποκρισίας που ενώ επίσημα προσπαθεί να δείχνει ότι πολεμά το Ισλαμικό χαλιφάτο, στην πραγματικότητα όμως τα τουρκοσυριακά σύνορα έχουν αποβεί ένα σουρωτήρι για τους εθελοντές που έρχονται από τα πέρατα της γης να καταταχτούν στις τάξεις των ισλαμιστών. Οι διεθνείς πιέσεις έχουν αναγκάσει τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας της Τουρκιάς, Mevlüt Çavuşoğlu, να δηλώσει ότι θα ληφθούν καινούργια έκτακτα μέτρα σε μια προσπάθεια να ελεγχτούν πιο αποτελεσματικά τα σύνορα αν και όπως παραδέχτηκε, τα 911 χιλιόμετρα στα σύνορα είναι πολύ δύσκολα να ελεγχτούν απόλυτα έτσι πολλοί παράνομοι διέρχονται ανενόχλητοι από την τουρκική προς την συριακή πλευρά και το αντίστροφο.

Όλα αυτά δείχνουν πως το φαινόμενο των Τζιχαντιστών δεν είναι κάποιο προσωρινό φαινόμενο. Το εντυπωσιακό είναι, όπως επισημαίνεται από πολλούς ξένους παρατηρητές, ότι η ηγεσία των Τζιχαντιστών δεν είναι τυχαία αλλά είναι ανωτάτου μορφωτικού επιπέδου και αποτελείται κυρίως από Ευρωπαίους διανοούμενους. Αυτό δείχνει πως πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα και με τις συνεχιζόμενες από δεκάδες χώρες στελέχωση τους, θα υπάρξει κάποια ορατή προοπτική στο εγγύς μέλλον να κατασταλεί έστω και μερικώς η δραστηριότητα τους, ενώ ο κίνδυνος των τρομοκρατικών επιθέσεων σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα γίνεται όλο και πιο έντονος.

Όσοι δημιούργησαν αυτό το «τέρας» θα πρέπει κάποτε να αναλάβουν τις διεθνείς ευθύνες του και να σταματήσουν να υποκρίνονται.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

6 Σχόλια

  1. Κύριε Χειλαδάκη, σεβόμενος τον έντιμο αλλά και δύσκολο αγώνα που δίνετε, ενημερώνοντάς μας και για δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που άπτονται του άμεσου ή έμμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος, καλό θα ήταν να μην «τσιμπάμε» σε εικασίες ή αοριστολογίες των γειτόνων, που επιθυμούν τα μάλα να εμπλέξουν την Ελλάδα, να της αλλοιώσουν την διεθνή εικόνα της και να της αφαιρέσουν και τους λίγους φίλους που της έχουν απομείνει… Η πιθανότητα, γιατί μόνο με το νόμο των πιθανοτήτων μπορεί να ερευνηθεί, να υπάρχει έλληνας μουσουλμάνος στις τάξεις των τζιχαντιστών, είναι απειροελάχιστη και εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα αφορά περίπτωση έλληνα μουσουλμάνου που λείπει πολλά χρόνια -για σπουδές- εκτός Ελλάδας, είτε στην Τουρκία είτε σε άλλη μουσουλμανική χώρα ((μεταπτυχιακές σπουδές, θρησκευτικές σπουδές κ.α.). Ας αποφεύγουμε, λοιπόν, έστω και το ερωτηματικό για την πιθανή συμμετοχή ελλήνων μουσουλμάνων με τους τζιχαντιστές. Κάποιοι ψάχνουν ευκαιρία να εμπλέξουν την Ελλάδα με αυτή την βρωμιά των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και των ημιπαραφρόνων μουλάδων που διδάσκουν και διατάζουν τζιχάντ, αλλά οι ίδιοι ζούνε μία πολύ άνετη ζωή με χρήματα που η προέλευσή τους βρίσκεται στα ταμεία συμφερόντων της Δύσης…

    • Το κείμενο είναι δημοσιογραφικό και είναι δημοσιογραφική υποχρέωση η δημοσιοποίηση του. Με το κείμενο αυτό δεν κατηγορείται καμία ελληνικη πλευρά αλλά η υπονομευτική εκστρατεία των ισλαμιστών που απευθύνεται στους Ελληνες μουσουλμάνους. Αν υπαρχει έστω και μια εκδοχή όπως αυτή που αναφέρετε τότε τι να πούμε για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και για τις ΗΠΑ και Αυστραλία ; Το θέμα είναι απλό η πληοψειφία των υπηκόοων αυτών των χωρών είναι ή μουσουλμάνοι εκ γενετής ή προσύλητοι στο Ισλάμ καθως έχουν απογοητευτεί από τον δυτικό χριστιανισμό που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία.

      • Αντιλαμβάνομαι το δημοσιογραφικό περιεχόμενο, αλλά αντιλαμβάνομαι και την απόπειρα «εμπλοκής» των ελλήνων μουσουλμάνων σε κτηνώδεις συμπεριφορές στις οποίες πρωταγωνιστεί η Τουρκία. Επειδή ζω στην Θράκη, συναντώ καθημερινά μουσουλμάνους, γνωστούς και φίλους, σας διαβεβαιώ πως στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αρνητικά θορυβημένοι με τους τζιχαντιστές. Οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης, πέρα από τις επί δεκαετίες ασκούμενες μέσω θρησκείας πιέσεις της Άγκυρας, δεν έχουν στην κουλτούρα τους αυτού του είδους τις συμπεριφορές. Είναι φιλειρηνικοί άνθρωποι (αν και η Τουρκία προσπαθεί να τους πολώσει εθνικιστικά), οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί από την Ελληνική Πολιτεία (μία απλή ματιά στις κρατικές υποδομές στις ορεινές περιοχές της Θράκης αρκεί για να αποδειχθεί η εγκατάλειψή τους) και αντιλαμβανόμενοι ως ισχυρό παίκτη την Τουρκία προσπαθούν να ισορροπήσουν στον παραλογισμό που έχει εισαχθεί (ένθεν κακείθεν) στην περιοχή. Όμως, ο τζιχαντισμός, είναι μακράν της κουλτούρας τους, η οποία είναι εμποτισμένη με στοιχεία της Ορθοδοξίας (π.χ. περιποιούνται τους ορθόδοξους χριστιανικούς ναΐσκους). Το Ισλάμ και η ριζοσπαστική πλευρά του (η οποία συνεχώς διογκώνεται) οφείλεται αρχικά στην γκετοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών, στην ανοχή ύπαρξης και λειτουργίας της σαρίας και στην ανεξέλεγκτη ροή και λειτουργία μουλάδων εκφραστών του ισλαμικού ριζοσπαστισμού. Πιθανότατα, σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάπτωση των άγραφων αλλά πάντα υπαρκτών ηθικών νόμων των κοινωνιών, της ελαστικότητας και ανεξήγητης ανοχής των δυτικών θρησκειών (αιρέσεων του καθολικισμού, αλλά και του ίδιου του καθολικισμού). Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως δεν τίθεται θέμα ελλήνων μουσουλμάνων τζιχαντιστών, που θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα για να πολεμήσουν τον τζιχάντ στη Συρία ή στο Ιράκ. Ούτε πιστεύω πως θα υπάρξουν έλληνες μουσουλμάνοι που θα οπλιστούν για να κάνουν τζιχάντ μέσα στην Ελλάδα. Η μόνη περίπτωση είναι η επιστροφή από το εξωτερικό κάποιου έλληνα μουσουλμάνου, ο οποίος θα έχει ασπαστεί το τζιχάντ, αλλά είναι πολύ αμφίβολη η όποια ενεργή δραστηριοποίησή του με στήριξη των Ελλήνων μουσουλμάνων. Αν αναφερθούμε σε κάποιο κίδυνο τζιχαντιστών που δύνανται να μετακινηθούν από την Ελλάδα στη Συρία ή στο Ιράκ ή να δραστηριοποιηθούν εντός της Ελλάδας, αυτός μπορεί να προέλθει μέσα από τον τεράστιο αριθμό των λαθρομεταναστών. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα, που κανένας μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να το φέρει στη δημοσιότητα…

      • Πιστεύω πως αυτό σας το σχόλιο έπρεπε να είναι εισαγωγικό του δημοσιεύματος, για να μην γίνει το δημοσίευμα αντικείμενο εκμετάλλευσης ακραίων στοιχείων

  2. Γιατι οχι???? Απο το 1990 και μετα μια απιστευτη Αθε’ί’α σα μοδα εχει κατακλησει ολο το πλανητη. Ειδικα στη χωρα μας το τι βρισιδι ριχνουν στα Αγια προσωπα της Θρησκειας μας δε λεγετε. Ειδικα πολλοι δωδεκαθειστες και κομουνιστες (και αλλες δηλωμενες ταξεις) μισουνε το προσωπο του Θεου μας σε βαθμο απιστευτο που ακομα και οι τζιχαντιστες θα τους ζηλευαν! Οσοι δε το ομολογουν ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ. Ζουμε σε καιρους αντιχριστους. Οτι και να δω πλεον δε μου κανει καμια καταπληξη. Ξεστραβοθητε καποιοι κι αφηστε τις ωραιοτητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *