ΤΩΡΑ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΘΑ…ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ!

5/5 (7)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέο έγκλημα κατά της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, ετοιμάζεται να διαπράξει η Τουρκία.

Όπως αναφέρει  η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, όλες τις διασωθέντες εικόνες της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το αριστούργημα των αγγέλων του Τρούλου, έχουν σκοπό να τις καλύψουν, (İKONLAR ÖRTÜLECEK), γιατί το Ισλάμ απαγορεύει την απεικόνιση εικόνων.

Σε νέο ανοσιούργημα ετοιμάζεται η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Musa Kesler, στην εφημερίδα Hürriyet, ο οποίος εξηγεί το πώς θα μετατραπεί το μεγάλο αυτό χριστιανικό αριστούργημα σε μουσουλμανικό τέμενος.

Εκτός από την επικείμενη κάλυψη των αγίων εικόνων που ενοχλούν τους Τούρκους, υπάρχει σχέδιο και για παραγγελία ενός τεραστίου χαλιού. Όπως είναι γνωστό η επιφάνεια της Αγίας Σοφίας καλύπτει έδαφος 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Για τον λόγο αυτό θα κατασκευαστεί εδικό χαλί που θα καλύπτει μεγάλο μέρος της επιφάνειας για τις μουσουλμανικές προσευχές.

Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό το κεμαλικό εθνικιστικό κόμμα, İYI partı, της Μεράλ Ακσενέρ, αντιτίθεται στην απόφαση του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γιατί, όπως αναφέρεται, παραβιάζει την απόφαση του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, χωρίς όμως αυτό να επηρεάζει την απόφαση της ισλαμικής πλειοψηφίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *