ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ : ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ-σερβ. εκl. στην Γερμανία, άλλαξε μια αιώνια παράδοση της μετάδοσης της Θ. Κοινωνίας.«Συγγνώμη που σας πικράναμε και σας απογοητεύσαμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

5/5 (5)

Ανοίγουν 17 Μαΐου 2020 οι εκκλησίες για τους πιστούς και μπορούν να συμμετάσχουν στη τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) υπό συγκεκριμένους όμως κανόνες. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ). Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει από αύριο η εκκλησία Αγία Παρασκευή στην περιοχή της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/%CE%9A%CE%A5%CE%91_%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%99_%CE%9B%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3_12.05.20.pdf

Τη συγγνώμη που «κανένας υπεύθυνος δεν ζήτησε για το κλείσιμο των εκκλησιών» ανέλαβαν να ζητήσουν την Κυριακή (17/5) της Σαμαρείτιδος από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα που επέστρεψε στη θέση του ύστερα από δίμηνη υποχρεωτική απουσία οι εφημέριοι του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού. «Ακολουθήσαμε δρόμο πονεμένης σιωπής, έμπονης προσευχής και ακόμη πιο έμπονης λατρείας» ανέφερε μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή λίγο πριν την απόλυση ο Προϊστάμενος του Ναού και Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, εκφράζοντας απόλυτα και τους δύο συνεφημερίους του, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Καλογερόπουλο και Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Στούμπο.

«Ακολουθήσαμε δρόμο πονεμένης σιωπής, έμπονης προσευχής και ακόμη πιο έμπονης λατρείας»

Πηγή: https://entoytwnika1.blogspot.com/

Ορθ. Επισκ. της σερβ. εκl. στην Γερμανία, άλλαξε μια αιώνια παράδοση της μετάδοσης της Θ. Κοινωνίας

¨Αρχίζει το μάτς¨

Η πανδημία φέρνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση; (Αποκαλύψεις Γέροντος Νεκταρίου Μέρος γ’)

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *