Η Κίνα ετοιμάζεται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με βιολογικά όπλα – συμπεριλαμβανομένου του κορανοϊού

5/5 (1)

Η Κίνα ετοιμάζεται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με βιολογικά όπλα – συμπεριλαμβανομένου του κορανοϊού – ΕΞI χρόνια πριν, σύμφωνα με τον φάκελο που παρήγαγε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός το 2015 και αποκαλύφθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.Ετοιμάζουν νέους ιούς πιο μεταδοτικούς και πιο θανατηφόρους.

Οι Κινέζοι επιστήμονες ετοιμάζονται για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με βιολογικά και γενετικά όπλα, συμπεριλαμβανομένου του κορανοϊού,  τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με ένα έγγραφο που ελήφθη από αμερικανούς ερευνητές.

 Το χαρτί των βομβαρδιστικών, στο οποίο έχει πρόσβαση το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιμένει ότι θα είναι το «βασικό όπλο για τη νίκη» σε μια τέτοια σύγκρουση, περιγράφοντας ακόμη και τις τέλειες συνθήκες για την απελευθέρωση ενός βιολογικού όπλου και τεκμηριώνοντας τον αντίκτυπο που θα είχε στο «ιατρικό σύστημα του εχθρού» «.

Αυτή η τελευταία απόδειξη ότι το Πεκίνο εξέτασε το στρατιωτικό δυναμικό των κορωναϊών SARS από το 2015 έχει επίσης δημιουργήσει νέους φόβους για την αιτία του Covid-19, με ορισμένους αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ο ιός θα μπορούσε να δραπετεύσει από ένα κινεζικό εργαστήριο.

Ο φάκελος από επιστήμονες και αξιωματούχους υγείας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, λεπτομέρειες του οποίου αναφέρθηκαν στο The Australian , εξέτασε τη χειραγώγηση των ασθενειών για την κατασκευή όπλων «με τρόπο που δεν είχαν ξαναδεί».

Ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «εγείρει μεγάλες ανησυχίες» για τις προθέσεις εκείνων που είναι κοντά στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping εν μέσω αυξανόμενων φόβων για την έλλειψη ρύθμισης της χώρας σχετικά με τη δραστηριότητά της στα εργαστήρια. 

Οι συντάκτες του εγγράφου επιμένουν ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος «θα είναι βιολογικός», σε αντίθεση με τους δύο πρώτους πολέμους που χαρακτηρίστηκαν σαν χημικοί και πυρηνικοί αντίστοιχα.

Αναφερόμενος σε έρευνα που έδειξε ότι οι δύο ατομικές βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία τους ανάγκασαν να παραδοθούν, φέρνοντας το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ισχυρίζονται ότι τα βιολογικά όπλα θα είναι το «βασικό όπλο για τη νίκη» σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Το έγγραφο περιγράφει επίσης τις ιδανικές συνθήκες για την απελευθέρωση ενός βιολογικού όπλου και την πρόκληση μέγιστης ζημιάς.

Οι επιστήμονες λένε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται στη μέση μιας σαφούς ημέρας, καθώς το έντονο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει τα παθογόνα, ενώ η βροχή ή το χιόνι μπορούν να επηρεάσουν τα σωματίδια του αερολύματος.

Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να απελευθερώνεται τη νύχτα, ή την αυγή, το σούρουπο, ή υπό συννεφιά, με «σταθερή κατεύθυνση ανέμου … έτσι ώστε το αεροζόλ να μπορεί να επιπλέει στην περιοχή του στόχου». 

Εν τω μεταξύ, η έρευνα σημειώνει επίσης ότι μια τέτοια επίθεση θα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία τότε «θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του ιατρικού συστήματος του εχθρού».

Άλλες ανησυχίες περιλαμβάνουν την έρευνα «Κέρας της Λειτουργίας» της Κίνας στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν – κοντά στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε το πρώτο ξέσπασμα Covid – στο οποίο οι ιολόγοι δημιουργούν νέους ιούς που λέγεται ότι είναι πιο μεταδοτικοί και πιο θανατηφόροι. 

Ο βουλευτής Tom Tugendhat, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, δήλωσε: «Αυτό το έγγραφο εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις φιλοδοξίες ορισμένων από εκείνους που συμβουλεύουν την ανώτερη κομματική ηγεσία. Ακόμη και κάτω από τους πιο αυστηρούς ελέγχους, αυτά τα όπλα είναι επικίνδυνα. 

Ο εμπειρογνώμονας χημικών όπλων Χάμις ντε Μπρετόν-Γκόρντον είπε: «Η Κίνα έχει αποτρέψει όλες τις προσπάθειες ρύθμισης και αστυνομίας των εργαστηρίων της, όπου μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί τέτοιος πειραματισμός». 

Η αποκάλυψη από το βιβλίο Τι πραγματικά συνέβη στο Γουχάν αναφέρθηκε χθες.

Το έγγραφο, Νέα είδη ιών που προκαλούνται από τον άνθρωπο ως γενετικά βιολογικά όπλα, λέει: «Μετά από εξελίξεις σε άλλους επιστημονικούς τομείς, σημειώθηκαν σημαντικές προόδοι στην παράδοση βιολογικών παραγόντων.

«Για παράδειγμα, η νέα ιδιότητα να στεγνώνει με ψύξη μικροοργανισμών κατέστησε δυνατή την αποθήκευση βιολογικών παραγόντων και την αερολύση τους κατά τις επιθέσεις» 

Έχει 18 συγγραφείς που εργάζονταν σε εργαστήρια «υψηλού κινδύνου», λένε οι αναλυτές. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής του Αυστραλίας, Peter Jennings, εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τη βιολογική έρευνα της Κίνας για κοροναϊούς που ενδεχομένως θα οπλιστούν στο μέλλον.

«Δεν υπάρχει σαφής διάκριση για την ερευνητική ικανότητα, διότι αν χρησιμοποιείται επιθετικά ή αμυντικά δεν είναι απόφαση που θα λάβουν αυτοί οι επιστήμονες», είπε.

«Εάν δημιουργείτε δεξιότητες φαινομενικά για να προστατεύσετε τον στρατό σας από μια βιολογική επίθεση, ταυτόχρονα δίνετε στον στρατό σας την ικανότητα να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα επιθετικά. Δεν μπορείτε να τα διαχωρίσετε και τα δύο. «

Οι υπηρεσίες πληροφοριών υποπτεύονται ότι το Covid-19 μπορεί να οφείλεται σε ακούσια διαρροή του εργαστηρίου στη Wuhan. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι απελευθερώθηκε σκόπιμα.

Μόνο αυτήν την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro φάνηκε να ασκεί έντονη κριτική στην Κίνα κατηγορώντας ότι δημιουργεί τον Covid για να πυροδοτήσει ένα χημικό «πόλεμο».

Τα σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη καθώς ο σκληροπυρηνικός ηγέτης προσπάθησε να απομακρυνθεί από τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά της εγχώριας αντιμετώπισης πανδημίας που προκάλεσε τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο.

«Είναι ένας νέος ιός. Κανείς δεν ξέρει αν γεννήθηκε σε εργαστήριο ή επειδή ένας άνθρωπος έφαγε κάποιο ζώο που δεν έπρεπε να έχει φάει », δήλωσε ο Μπολσονάρο.

«Αλλά είναι εκεί. Ο στρατός ξέρει το χημικό, βακτηριολογικό και ραδιολογικό πόλεμο. Δεν αντιμετωπίζουμε νέο πόλεμο; Ποια χώρα έχει αυξήσει περισσότερο το ΑΕγχΠ της; Δεν θα σου πω.’

Ενώ ο Μπολσονάρο δεν ονόμασε την Κίνα στην ομιλία του, στοιχεία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έδειξαν ότι η Κίνα ήταν το μόνο μέλος της G20, του οποίου το ΑΕΠ παρουσίασε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020, επεκτάθηκε κατά 2,3%.

Και ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας είπε μόλις τον Μάρτιο ότι όλες οι θεωρίες για την προέλευση του Covid-19 παρέμειναν ανοιχτές μετά την ανάγνωση της μελέτης του ΠΟΥ-Κίνας – παρά τον ισχυρισμό, η έκθεση απέρριψε την ιδέα ότι ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο σαν «εξαιρετικά απίθανο «.

Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus είπε ότι όλες οι υποθέσεις είναι «στο τραπέζι» και απαιτούν περαιτέρω έρευνα μετά την ανάγνωση της έκθεσης από την αποστολή των διεθνών εμπειρογνωμόνων στο Γουχάν.

Ωστόσο, τα σχόλιά του ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά την εμφάνιση της, η έκθεση απέρριψε τη θεωρία διαρροής στο εργαστήριο και είπε ότι η μετάδοση του ιού από νυχτερίδες στον άνθρωπο μέσω ενός άλλου ζώου είναι το πιο πιθανό σενάριο. 

Η κυκλοφορία της έκθεσης καθυστέρησε επανειλημμένα, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το αν η κινεζική πλευρά προσπαθούσε να παρακάμψει τα συμπεράσματα για να αποτρέψει την ευθύνη για την πανδημία που πέφτει στην Κίνα.   

Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Προέδρου Τραμπ, κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι παπαγάλησε την κινεζική προπαγάνδα για τον ιό από τότε που το ξέσπασμα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο. 

Εν τω μεταξύ, ο Δρ Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, αποκάλυψε ότι έχει «ανησυχίες» για την αμφιλεγόμενη αποστολή διερεύνησης του ΠΟΥ. 

Οι επανειλημμένες καθυστερήσεις στην έκδοση της έκθεσης έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το αν η κινεζική πλευρά προσπαθούσε να παρακάμψει τα συμπεράσματά της.

«Έχουμε πραγματικές ανησυχίες σχετικά με τη μεθοδολογία και τη διαδικασία που περιλήφθηκε σε αυτήν την έκθεση, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η κυβέρνηση στο Πεκίνο προφανώς βοήθησε να το γράψει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken σε πρόσφατη συνέντευξη στο CNN.

Η Κίνα απέρριψε αυτή την κριτική και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «ασκούν πολιτική πίεση» στους εμπειρογνώμονες της διερευνητικής αποστολής.

Έγγραφα που ελήφθησαν από το The Mail την Κυριακή αποκαλύπτουν ότι ένα πανεθνικό πρόγραμμα, το οποίο διευθύνεται από έναν κορυφαίο κρατικό φορέα, ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια για να ανακαλύψει νέους ιούς και να εντοπίσει τη «σκοτεινή ύλη» της βιολογίας που εμπλέκεται στη διάδοση ασθενειών.

Ένας κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας, ο οποίος δημοσίευσε την πρώτη γενετική αλληλουχία του ιού Covid-19 τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, βρήκε 143 νέες ασθένειες μόνο στα πρώτα τρία χρόνια του προγράμματος.

Το γεγονός ότι ένα τέτοιο έργο ανίχνευσης ιών διευθύνεται από πολιτικούς και στρατιωτικούς επιστήμονες φαίνεται να επιβεβαιώνει εμπρηστικούς ισχυρισμούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ισχυρίζονται ότι συνεργάζονται μεταξύ του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan (WIV) και των 2,1 εκατομμυρίων ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Οι πέντε επικεφαλής της ομάδας περιλαμβάνουν τη Shi Zhengli, τον ιολόγο του WIV με το ψευδώνυμο «Bat Woman» για τα ταξίδια της για να βρει δείγματα σε σπηλιές και τον Cao Wuchun, ανώτερο αξιωματικό του στρατού και κυβερνητικό σύμβουλο για τη βιοτρομοκρατία.

Ο καθηγητής Shi αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, λέγοντας: «Δεν γνωρίζω στρατιωτική εργασία στο WIV. Αυτές οι πληροφορίες είναι λανθασμένες. «

Ωστόσο, ο συνταγματάρχης Cao αναφέρεται σε αναφορές έργων ως ερευνητής από την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, συνεργάζεται στενά με άλλους στρατιωτικούς επιστήμονες και είναι διευθυντής της Επιτροπής Ειδικών Στρατιωτικής Βιοασφάλειας.

Ο Κάο, επιδημιολόγος που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, κάθεται ακόμη και στο συμβουλευτικό συμβούλιο του Ινστιτούτου ιολογίας του Γουχάν. Ήταν ο δεύτερος διοικητής της στρατιωτικής ομάδας που στάλθηκε στην πόλη υπό τον Στρατηγό Τσεν Γουέι, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα της βιοασφάλειας της χώρας, για να ανταποκριθεί στον νέο ιό και να αναπτύξει ένα εμβόλιο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε επίσης ανησυχίες για επικίνδυνα πειράματα «κέρδους λειτουργίας» για χειρισμό κοροναϊών στο εργαστήριο Wuhan και πρότεινε ερευνητές να αρρωστήσουν με συμπτώματα τύπου Covid εβδομάδες πριν το ξέσπασμα εμφανίστηκε ευρύτερα στην κινεζική πόλη.

Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και 12 άλλες χώρες επέκριναν το Πεκίνο για την άρνησή τους να μοιραστούν βασικά δεδομένα και δείγματα μετά από μια κοινή Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και μια κινεζική μελέτη σχετικά με την προέλευση της πανδημίας απέρριψε μια διαρροή εργαστηρίου ως «εξαιρετικά απίθανη».

Ο Filippa Lentzos, εμπειρογνώμονας της βιοασφάλειας στο King’s College London, δήλωσε ότι οι τελευταίες γνωστοποιήσεις ταιριάζουν «το μοτίβο ασυνεπειών» που προέρχεται από το Πεκίνο.

«Εξακολουθούν να μην είναι διαφανείς μαζί μας», είπε. «Δεν έχουμε σκληρά δεδομένα σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, είτε πρόκειται για φυσική διαρροή ζώων είτε για κάποιο είδος τυχαίας διαρροής που σχετίζεται με την έρευνα, ωστόσο δεν μπορούμε να λάβουμε ευθείες απαντήσεις και αυτό απλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη».

Τα έγγραφα που ελήφθησαν από την The Mail την Κυριακή περιγράφουν λεπτομερώς ένα μεγάλο έργο που ονομάζεται «η ανακάλυψη παθογόνων που μεταφέρονται από ζώα που μεταφέρονται από άγρια ​​ζώα», το οποίο αποσκοπούσε στην εύρεση οργανισμών που θα μπορούσαν να μολύνουν τους ανθρώπους και να διερευνήσουν την εξέλιξή τους. 

Ξεκίνησε το 2012 και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας. Το έργο διευθύνεται από τον Xu Jianguo, ο οποίος καυχιέται σε συνέδριο το 2019 ότι «ένα τεράστιο δίκτυο πρόληψης και ελέγχου μολυσματικών ασθενειών διαμορφώνεται».

Ο καθηγητής ήταν επίσης επικεφαλής της πρώτης ομάδας εμπειρογνωμόνων που ερευνά την εμφάνιση του Κόβιντ στο Γουχάν. Αρνήθηκε αρχικά την ανθρώπινη μετάδοση, παρά τα στοιχεία από νοσοκομεία, και επέμεινε στα μέσα Ιανουαρίου «αυτή η επιδημία είναι περιορισμένη και θα τελειώσει εάν δεν υπάρχουν νέες περιπτώσεις την επόμενη εβδομάδα».

Μια ανασκόπηση του έργου του για το κυνήγι ιών παραδέχτηκε ότι «έχει ανακαλυφθεί μεγάλος αριθμός νέων ιών, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στη διεθνή ιολογία».

Πρόσθεσε ότι εάν τα παθογόνα εξαπλωθούν σε ανθρώπους και ζώα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες μολυσματικές ασθένειες «που αποτελούν μεγάλη απειλή για την υγεία του ανθρώπου και την ασφάλεια της ζωής και μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές απώλειες, ακόμη και να επηρεάσουν την κοινωνική σταθερότητα».

Μια ενημέρωση το 2018 ανέφερε ότι οι επιστημονικές ομάδες – οι οποίες δημοσίευσαν πολλά από τα ευρήματά τους σε διεθνή περιοδικά – είχαν βρει τέσσερα νέα παθογόνα και δέκα νέα βακτήρια, ενώ «περισσότεροι από 1.640 νέοι ιοί ανακαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας τεχνολογία μεταγονιδιωματικής». Μια τέτοια έρευνα βασίζεται στην εξαγωγή γενετικού υλικού από δείγματα, όπως αυτά που συλλέγονται από τον καθηγητή Shi από κόπρανα και αίμα στα σπήλαια της νότιας Κίνας.

Αυτή η εκτεταμένη δειγματοληψία οδήγησε στην ταχεία αποκάλυψη του καθηγητή Shi τον περασμένο χρόνο του RaTG13, του πιο γνωστού σε σχέση με το νέο στέλεχος του κοροναϊού που προκαλεί το Covid.

Αποθηκεύτηκε στο εργαστήριο Wuhan, το μεγαλύτερο αποθετήριο κοραναβιών νυχτερίδας στην Ασία.

Αργότερα προέκυψε ότι άλλαξε το όνομά του από έναν άλλο ιό που εντοπίστηκε σε μια προηγούμενη εφημερίδα, αποκρύπτοντας έτσι τη σύνδεσή του με τρεις ανθρακωρύχους που πέθαναν από μια περίεργη αναπνευστική νόσο που έπιασαν να καθαρίζουν τα περιττώματα των νυχτερίδων.

Ο καθηγητής Shi παραδέχθηκε επίσης ότι οκτώ ακόμη άγνωστοι ιοί SARS είχαν συλλεχθεί στο ορυχείο. Το ινστιτούτο έβγαλε τη βάση δεδομένων για δείγματα ιών εκτός σύνδεσης τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγες εβδομάδες πριν από την έκρηξη περιπτώσεων Covid στο Γουχάν.

Ένα σχόλιο έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού ο συνταγματάρχης Κάο δημοσίευσε ένα άρθρο για ένα μοιραίο δάγκωμα, λέγοντας ότι αυτός και ο καθηγητής Shi «μπορούν πάντα να βρουν έναν ιό που δεν έχει βρεθεί ποτέ στον άνθρωπο», προσθέτοντας: «Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι μια ακόμη  λεγόμενη «επιστημονική έρευνα» που έγινε στο εργαστήριο. »

Τα τελευταία χρόνια, ο στρατός της Κίνας έχει αυξήσει την πρόσληψη επιστημόνων αφού ο Πρόεδρος Xi Jinping δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα βασικό στοιχείο στην πορεία του έθνους για παγκόσμια υπεροχή.

Ο Lianchao Han, αντιφρονούντος που εργαζόταν για την κινεζική κυβέρνηση, δήλωσε ότι η συμμετοχή του Cao προκάλεσε υποψίες ότι στρατιωτικοί ερευνητές που είναι εμπειρογνώμονες σε coronavirus ενδέχεται επίσης να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις βιοάμυνας.

«Πολλοί έχουν συνεργαστεί με δυτικά ερευνητικά ινστιτούτα εδώ και χρόνια για να κλέψουν τις τεχνογνωσίες μας, αλλά η Κίνα εξακολουθεί να αρνείται να μοιραστεί κρίσιμες πληροφορίες ένα χρόνο αφότου η πανδημία σκότωσε πάνω από τρία εκατομμύρια».

Ο David Asher, ειδικός στον βιολογικό, χημικό και πυρηνικό πολλαπλασιασμό, ο οποίος οδήγησε έρευνες του Υπουργείου Εξωτερικών για την προέλευση του Covid-19, δήλωσε: «Οι Κινέζοι έχουν καταστήσει σαφές ότι βλέπουν τη βιοτεχνολογία ως μεγάλο μέρος του μέλλοντος του υβριδικού πολέμου. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η δουλειά τους σε αυτούς τους τομείς είναι προσβλητική ή αμυντική ».

ΠΗΓΗ 

ΠΗΓΗ 

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *