Η ΔΙΚΑΙΗ ΟΡΓΗ(Βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένας επιστήμονας, ο Frans de Waal, θέλησε να κάνη μια ερεύνα πάνω στο πιο εξελιγμένο όπως αναφέρεται είδος ζωών τους χιμπατζήδες για να διαπιστώσει αν έχουν παρόμοιες με τον άνθρωπο συναισθηματικές αντιδράσεις.

Το πείραμα αυτό σκόπευε να δείξει πώς ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται το ζωικό βασίλειο και πώς τα ζώα αισθάνονται και αντιδρούν όπως οι άνθρωποι.

Πήρε λοιπόν 2 χιμπατζήδες και τους έβαλε σε 2 κλουβιά το ένα δίπλα στο άλλο. Το πείραμα ήταν το εξής: για να δώσει στον χιμπαντζή να φάει ένα αγγούρι αυτός είχε εκπαιδευτεί πρώτα να του προσφέρει μια πέτρα για να κερδίσει το αγγούρι που τον πρόσφεραν. Μέχρι εδώ όλα καλά και οι χιμπαντζήδες αντιδρούσαν κανονικά.

Μια μέρα όμως άλλαξε το σκηνικό όταν ο ένας από τους δυο χιμπαντζήδες πρόσφερε την πέτρα του για να πάρει το αγγουράκι. Αυτός του έδωσε αντί για αγγούρι λίγα σταφύλια που ήταν πολύ πιο γευστικά από το αγγουράκι.

Τότε ο άλλος χιμπατζής που τον έδωσε και πάλι αγγουράκι βλέποντας τη σκηνή με το σταφύλι ζήλεψε, και αμέσως θυμωμένος αντέδρασε και αντί να πάρει το αγγουράκι για να το φάει το πήρε και το πέταξε στα μούτρα του επιστήμονα που έκανε το πείραμα.

Όπως έδειξε το βίντεο πολλές φορές τα ζώα και ειδικά οι χιμπατζήδες έχουν αισθήματα όπως η ζήλια, θυμός θλίψη και τα εκδηλώνουν με ενδεικτικό τρόπο. Ο άνθρωπο έχει την υποχρέωση να τα μελετάει και να τα εκπαιδεύει με το σωστό τρόπο.

 

Ένα από τα πιο δυνατά αισθήματα είναι η οργή και όπως θα δούμε στο παρακάτω βίντεο προκάλεσε την οργή μιας γυναίκας όταν μια άλλη τελείως αναίσθητα μιλούσε στο κινητό και γελούσε μπροστά της. Η αντίδραση παρακάτω.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *