Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ «ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

5/5 (1)

1432066452138Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνεται πως η τουρκόφωνη μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας, φυσικά με την άμεση καθοδήγηση της νεοοθωμανικής Τουρκίας, το έχει «παραξηλώσει» στις διεκδικήσεις της σκοπεύοντας να καταστήσει την Βουλγαρία τουρκικό δορυφόρο με αποτέλεσμα ακόμα και η αμερικανοκρατούμενη βουλγαρική κυβέρνηση να αντιδράσει με έντονο τρόπο κατά της μειονότητας.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η βουλγαρική κυβέρνηση σαν ένα πρώτο βήμα περιορισμού των δραστηριοτήτων της μειονότητας αποφάσισε να κρατικοποιήσει όλες τις περιουσίες των μουσουλμανικών βακουφιών, δηλαδή των μουσουλμανικών ιδρυμάτων της χώρας τα οποία είναι υπό τον άμεσο έλεγχο της Άγκυρας. Η απόφαση πάρθηκε αυτές τις μέρες και αφορά τις περιουσίες σε πάνω από 500 μουσουλμανικά ιδρύματα της Βουλγαρίας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας. Παράλληλα η μουφτεία των μουσουλμάνων Βουλγαρίας αποφάσισε να προσφύγει στο ανώτατο βουλγαρικό δικαστήριο διεκδικώντας την ακύρωση της απόφασης.

Εκτός όμως από αυτό, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, (19/5), εδώ και καιρό έχει αρχίσει ουσιαστικά ένα πογκρόμ κατά της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας της Βουλγαρίας που θυμίζει, σύμφωνα με τους Τουρκους, την εποχή του κομουνιστή ηγέτη Θεοντόρ Ζίβκοφ. Να θυμίσουμε ότι την εποχή του Ζίβκοφ, δεκαετία του ογδόντα, είχε επιβληθεί στην μειονότητα αλλαγή των τουρκικών επιθέτων και απαγόρευση της χρήσης της τουρκικής γλώσσας σε δημόσιους χώρους. Χιλιάδες τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας κατέφυγαν τότε στην γειτονική Τουρκία.

Τώρα σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρόεδρου του βουλγάρικου φιλοτουρκικού κόμματος, «HÖH», Lütvi Mestan, η κατάσταση θυμίζει εκείνη την εποχή με συνέπεια να έχουν αρχίσει και πάλι διώξεις κατά των τουρκόφωνων μουσουλμάνων της Βουλγαρίας. Μάλιστα ο Lütvi Mestan, ο οποίος διεκδικεί με θράσος να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Βουλγαρία, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την βουλγαρική κυβέρνηση για φασιστικές πρακτικές κατά των μουσουλμάνων της χώρας.

Την έντονη αντίδραση του Lütvi Mestan αλλά και της Άγκυρας έχει προκαλέσει και η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να αναγείρει ένα μεγάλος τείχος, (αλά τείχος Βερολίνου), στην τουρκοβουλγαρική μεθόριο για να αντιμετωπιστεί το διογκούμενο συνεχώς κύμα μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που με την καθοδήγηση της τουρκικής μαφίας διοχετεύονται στην Βουλγαρία.

Εμείς, ας περνούμε παράδειγμα μήπως και καταλάβουμε επιτέλους κάποια πράγματα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

  1. Κύριε Νίκο κρύβε λόγια σε λίγο αυτά θα τα βιώνουμε και στην Αθήνα, με το τζαμί, βλέπω να απαγορεύονται σε πρώτη φάση τα χοιρινά σουβλάκια και τα σουτζουκάκια, σε δεύτερη δε φάση την επιβολή μακριών φορεμάτων και φερετζέ. Λίγο υπομονή η υπουργός μας Τασία όλο και θα ψηφίσει νόμο ώστε οι λαθρομετανάστες της Βουλγαρίας να έρχονται εδώ με πούλμαν ειδικά ναυλωμένα.

  1. 20 Μαΐ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

  2. 21 Μαΐ. 2015

    […] Εμείς, ας περνούμε παράδειγμα μήπως και καταλάβουμε επιτέλους κάποια πράγματα! Πηγή […]

  3. 21 Μαΐ. 2015

    […] Εμείς, ας περνούμε παράδειγμα μήπως και καταλάβουμε επιτέλους κάποια πράγματα! Πηγήπηγη.. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *