Η ΑΨΥΧΗ ΚΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ(Βίντεο)

4.2/5 (5)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Καθώς οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ρομπότ και προγράμματα AI, έτσι και οι Κινέζοι, και σύμφωνα με μια πρόσφατη ιστορία, οι Κινέζοι απειλούν να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ στην καινοτομία του AI:

Η Κίνα έχει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα και κινείται γρήγορα. Πέρυσι, οι επιστήμονες ανακάλυψαν 641 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τεχνητή νοημοσύνη, σε σύγκριση με 130 στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει η CB Insights, μια εταιρεία βάσεων δεδομένων για τα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κίνας στην τεχνητή νοημοσύνη είναι τα τεράστια δεδομένα που συλλέγουν η κυβέρνηση και οι μεγάλες εταιρείες Διαδικτύου για τους 1.3 δισεκατομμύρια πολίτες του έθνους.

Στην Κίνα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να πληρώσουν 50 φορές πιο συχνά από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, λέει η Sinovation Ventures, μια επιχείρηση πρώιμου σταδίου επιχειρηματικού κεφαλαίου με γραφεία στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Κινέζοι παραγγέλλουν 10 φορές περισσότερο όγκο παράδοσης τροφίμων από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και η κοινή χρήση ποδηλάτων είναι 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, λέει η εταιρεία.

Πηγαίνετε στο τοπικό σας κατάστημα – θα μπορούσε να είναι μια αλυσίδα, όπως η Dollar General ή μια τοπική – και να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα προϊόντα στα ράφια. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο τοπικό σας κατάστημα Wal-Mart ή άλλο κατάστημα μεγάλων κουτιών ή στο κατάστημα επίπλων και ρίξτε μια ματιά στα προϊόντα τους. Με την αξιοσημείωτη εξαίρεση του ΙΚΕΑ, τα περισσότερα από τα προϊόντα που θα δείτε προέρχονται από την Κίνα. Ρίξτε μια ματιά στην ποιότητα και όλοι γνωρίζουν ότι εάν η ετικέτα λέει «Κίνα», πιθανότατα σημαίνει φτηνά και χαμηλής ποιότητας που φαίνεται ωραία, αλλά θα μετατραπεί σε σκουπίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα κινεζικά προϊόντα είναι σαν τις φανταχτερές χαρτοπετσέτες «Chimet» – φαίνονται πολύ ωραία, αλλά μόνο για μία φορά και στη συνέχεια διαθέστε τα.

Τώρα επαναλάβετε το ίδιο Πείραμα, εκτός από την αναζήτηση προϊόντων που κατασκευάζονται στον ιστορικό αντίπαλο της Κίνας, την Ιαπωνία. Σημειώστε τη διαφορά ποιότητας. Πιθανότατα θα είναι ακριβότερο αλλά με σημαντικά υψηλότερη ποιότητα και θα διαρκέσει πολύ καιρό. Έτσι σίγουρα ΔΕΝ ένα προϊόν μιας χρήσεως.

Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι τα κινεζικά προϊόντα που προορίζονται για την Αμερική είναι χαμηλότερης ποιότητας από αυτά που πωλούν στον λαό τους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι το αντίθετο, επειδή οι Κινέζοι κάνουν εξίσου κακά, αν όχι χειρότερα, προϊόντα για τους δικούς τους. Αυτό αντανακλά το πώς είναι ένα ανοιχτό μυστικό στην Κίνα που κανείς δεν ενδιαφέρεται για κανέναν.

Για πολλά χρόνια, οι άνθρωποι που είχαν μεγάλη εμπειρία είτε από το να είναι Κινέζοι και να μεγαλώνουν στην Κίνα είτε να εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια με τους Κινέζους, το γνώριζαν αυτό. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει αποκαλύψει αυτό που κάποτε κρατούσε πίσω από κλειστές πόρτες, διότι η δυσλειτουργία έχει καταγραφεί σε κάμερες, φωτογραφίες και ζωντανές ροές του Διαδικτύου για να δει ο κόσμος:

 

 

 

 

 

Σημειώστε σε αυτά τα βίντεο και τις πόλεις της Κίνας. Σημειώστε την οργάνωση, τη δομή και την καθαριότητά τους. Σημειώστε τις αντιλήψεις των ανθρώπων και πώς παρουσιάζονται και συγκρίνετε αυτό με τις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας που εξαπλώνονται σε όλο το νησί:

Τόκιο

Σαπόρο

Οσάκα

Αν και όχι πάντα, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παράγει ένα έθνος είναι, όπως οι πολιτικοί, η τέχνη και ο πολιτισμός, μια αντανάκλαση των στάσεων των ανθρώπων που συνθέτουν αυτές τις κοινωνίες προς τον εαυτό τους και τον κόσμο. Ομοίως, εξετάστε τα παραπάνω βίντεο. Κάποια από αυτά τα εγκλήματα θα συνέβαιναν στην Ιαπωνία με την ίδια συχνότητα ή με την ίδια ποσότητα ή αναλογία με αυτή που συμβαίνει στην Κίνα; Η απάντηση είναι όχι, δεν το κάνουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιαπωνία δεν έχει προβλήματα ή ότι δεν υπάρχει τίποτα καλό για την Κίνα, αλλά πρόκειται να δείξει μια σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο κοινωνιών που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν ή δεν μπορούν να δουν. Η Κίνα είναι ένα πολύ μεγάλο έθνος, αλλά διαθέτει καπλαμά πλούτου για να καλύψει τη μαζική φτώχεια και τη μιζέρια που συνεχώς διαιωνίζονται για να συνεχίσουν να χτίζουν τον εν λόγω πλούτο. Η Ιαπωνία έχει φτώχεια, αλλά τίποτα δεν είναι στο μέγεθος ή στο ποσοστό της Κίνας. Η Ιαπωνία μπορεί να είναι πολύ μικρότερη, αλλά όπου οι Κινέζοι είναι αποδιοργανωμένοι, διαιρεμένοι και ανίκανοι να φροντίζουν τις βασικές τους ανάγκες, καθώς εξαρτώνται από τους ξένους που αγοράζουν προϊόντα κακής ποιότητας, οι Ιάπωνες είναι οργανωμένοι, ενωμένοι και συνολικά αυτοτελείς.

Ο Γιώργος Φρίντμαν(George Friedman) από το STRATFOR, το οποίο όπως έχουμε τεκμηριώσει είναι ένα δημόσιο πρόσωπο της στρατιωτικής νοημοσύνης των ΗΠΑ, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Κίνα δεν είναι τόσο ισχυρή όσο στην πραγματικότητα φαίνεται ότι εξαρτάται όχι από τις δικές της ικανότητες αλλά από την προθυμία άλλων εθνών να αγοράσει τα φτηνά παραγόμενα προϊόντα της. Αυτό διαφέρει από την Ιαπωνία, η οποία παραμένει η πρωταρχική δύναμη και αυξάνεται την ίδια στιγμή που επιστρέφει στον μιλιταρισμό:

Επιστρέφοντας στην κύρια ιστορία, ρωτήστε τον εαυτό σας, ποιος κατασκευάζει τα περισσότερα ρομπότ και κάνει την πιο αποτελεσματική χρήση τους; Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι οι ΗΠΑ με την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που έφεραν την παγκόσμια πυρηνική ενέργεια, τη σύγχρονη ευγονική, τη σύγχρονη προπαγάνδα, τον μικροτσίπ, τον σύγχρονο υπολογιστή και την οικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας και, στην περίπτωση των δύο τελευταίων, ανέκαμψαν σχεδόν αμέσως αφού αφανίστηκαν στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ομοίως, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του δολαρίου, αν η Κίνα και η Ιαπωνία πρόκειται να πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα ή ένα ρομπότ για την ΑI(τεχνητή νοημοσύνη), ποιος θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Ή μήπως, αν επρόκειτο να επενδύσετε σε ένα AI, θα αγοράζατε την ιαπωνική ή κινεζική έκδοση;

Γνωρίζετε ήδη την απάντηση – την ιαπωνική – γιατί το ιαπωνικό θα δούλευε πραγματικά και δεν θα συνεχίσει να χαλάει. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι τόσο επιτυχημένα – επειδή δεν χρειάζεται να σταθεροποιηθούν όλη την ώρα ή να συνεχίσουν να διασπώνται.

Όπως έχουμε τεκμηριώσει και δείξει, η αμερικανική κυβέρνηση (και κατ ‘επέκταση η Ιαπωνία και η Γερμανία) ρίχνει απεριόριστη χρηματοδότηση στην παραγωγή ΑΙ και ρομπότ δολοφόνων και η παραγωγή συνεχίζεται πολύ καλά. Οι Αμερικανοί καινοτομούν και η Γερμανία και η Ιαπωνία παίρνουν τις καινοτομίες και τις κατασκευάζουν με τους μηχανικούς τους ακόμα καλύτερα από τους Αμερικανούς. Εάν οι Κινέζοι πάρουν τα χέρια τους σε ρομποτική τεχνολογία παρόμοια με τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό επειδή το έκλεψαν ή τους είχε δοθεί, επειδή η Κίνα είναι ιστορικά γνωστή για κλοπή, όχι για καινοτομία ή δημιουργικότητα, πόσο μάλλον για την οικοδόμηση αξιοπρεπών προϊόντων.

Αν μια ιστορία για την Κίνα που ξεπερνάει τις ΗΠΑ στην ΑΙ είναι πλήρης ανοησία και εξυπηρετεί μόνο για να δώσει στον αμερικανικό λαό την κανονική δόση του φόβου του άγνωστου που τείνει τόσο απεγνωσμένα και παρέχει μια δικαιολογία για την κατάχρηση περισσότερων χρημάτων στον απύθμενο λάκκο των στρατιωτικών δαπανών.

Σημαντική είναι η επικέντρωση στην Ιαπωνία και στον ιστορικό σύμμαχό της, τη Γερμανία. Αν κάποιος πρόκειται να δημιουργήσει έναν πραγματικό εξολοθρευτή που αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη φυλή, θα φανταστεί και θα σχεδιάστει από τους Αμερικανούς και στη συνέχεια κατασκευασμένο σε θανατηφόρα ακρίβεια από τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *