Εἶναι ἐπί θύραις ὁ οἰκουμενισμός Η Κωνσταντινούπολη αυτοκαταστρέφεται (Βίντεο)

5/5 (1)

Πολιτικός οικουμενισμός κατά τον Ορθόδοξο Τύπο, νομικός οικουμενισμός κατά τον Κο Κυριαζόπουλο. Ίδια φάκα.

Εἶναι ἐπί θύραις ὁ οἰκουμενισμός π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ 

Μία σχεδιαζομένη Ὀγδόη Οἰκουμενική Σύνοδος – ψευδοσύνοδος π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Η Κωνσταντινούπολη αυτοκαταστρέφεται

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, μεθυσμένο από τη μεταμοντερνιστική εξουσία για τη δημιουργία της παράλληλης ιστορίας και εννοιών, αυτοκαταστρέφεται. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μην το εμπιστεύονται. Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την Κωνσταντινούπολη από τον εαυτό της, από την μεταμοντέρνα οιονεί θεολογία του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι το Φανάρι, το Φανάρι δεν είναι η Κωνσταντινούπολη.

Με ποία βάση η Κωνσταντινούπολη μπορεί να ενισχύσει την εξουσία της, ώστε όχι μόνο να διαχειρίζεται τις σχέσεις μεταξύ των ορθόδοξων εκκλησιών, όντας «η πρώτη μεταξύ ίσων» (όλα αυτά της ανήκουν σύμφωνα με την Παράδοση), αλλά και να είναι «η πρώτη άνευ ίσων» στις παράλογες φαντασιώσεις του Μητροπολίτη Ελπιδοφόρου, χορηγώντας αυτοκέφαλα χωρίς διαβούλευση με οποιαδήποτε άλλη Τοπική Εκκλησία και να ορίζει τα γεγονότα και την ερμηνεία τους;

Τα σημερινά προνόμια και πρεσβείες της Κωνσταντινούπολης πηγάζουν από τη θέση της ως Νέας Ρώμης, παρά το γεγονός ότι για πολύ καιρό δεν υπάρχει ούτε η αυτοκρατορία, ούτε η πόλη στην οποία θα υπήρχε η «Μεγάλη Εκκλησία του Χριστού».

Με βάση την αντίληψη του εαυτού της, με βάση την ελληνιστική φυλετική αλληλεγγύη και γεωστρατηγικά οφέλη στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου έγκαιρου (μέχρι σήμερα) έργου. Ένα ακόμη μεγαλύτερο παράδοξο είναι ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης αυτοκαταστρέφεται από τη δική της μεταμοντέρνα ιδεολογία.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πως τα σημερινά προνόμια και πρεσβείες της Κωνσταντινούπολης ρέουν από τη θέση της ως Νέας Ρώμης, παρά το γεγονός ότι για πολύ καιρό δεν υπάρχει αυτοκρατορία ή πόλη στην οποία θα υπήρχε η «Μεγάλη Εκκλησία του Χριστού». Η Κωνσταντινούπολη υπάρχει μόνο σε μία συλλογική, αλλά εξίσου σημαντική «φαντασία» της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως τόπος θεμελιώδους σημασίας για το καθολικό της έθνος. Αυτή η «ιμαγολογία» (Imagology είναι επιστήμη περί ερμηνείας των ξένων για αντιληπτή αντικειμένων – συντ.) είναι ταυτοχρόνων ιστορική και εσχατολογική: ιστορική κατ’ ουσίαν και εσχατολογική, επειδή αναμένουμε –σε αντίθεση με τον «ρεαλισμό της σημερινής κατάστασης»– ότι ο Χριστός θα επανεμφανιστεί και θα μας συγκεντρώσει στο Ναό Του, στο Ναό Του ως Σοφίας του Θεού.

Εάν υποβάλλουμε όλα σε «διαμόρφωση ανάλογα με περιστάσεις και περιβάλλον» και να λάβουμε υπόψη την «πραγματική εικόνα του κόσμου», τότε το πρώτο θύμα αυτού του απλού ρεαλισμού θα είναι η ίδια η Κωνσταντινούπολη, η οποία δεν υπάρχει. Παρ’ όλα αυτά, αυτή, η Κωνσταντινούπολη, υπάρχει, αλλά διαφέρει σημαντικά από εκείνο το οποίο διοικεί τώρα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Κωνσταντινούπολη, η οποία δεν έχει εμμονή με τον Ελληνισμό, η Κωνσταντινούπολη, η οποία έστειλε τον Κωνσταντίνο τον Φιλόσοφο και τον Μεθόδιο, η Κωνσταντινούπολη που μετακόμισε εθνοτικά στη Νίκαια και ήταν σε θέση να αγαπάει αδελφικά άλλους. Αυτή την Κωνσταντινούπολη συναντάς ακόμα παντού, αλλά, προφανώς, όχι στο Φανάρι.

Σε κάποιο βαθμό ήταν αυτή η ικανότητα της Κωνσταντινούπολης να είναι ο «ομφαλός της γης» την έκανε «χρονότοπο» τέτοιων μεγάλων σύγχρονων μυθιστορημάτων όπως το «Μπαουντολίνο» του Ουμπέρτο Έκο, το «Λεξικό των Χαζάρων» του Μίλοραντ Πάβιτς, «Ομφαλός της γης» του υπέροχου Venko Andonovsky. Η Κωνσταντινούπολη ενώνει και αγνοεί χρόνο και τόπο. Αλλά μόνο όταν είναι τόπος σταθερότητας, γεμάτος νόημα και περιεχόμενο. Χωρίς αυτά, η Κωνσταντινούπολη παύει να υπάρχει. Δεν έπαψε να υπάρχει ούτε το 1204 ούτε το 1453. Μήπως έπαψε να υπάρχει το 2019;

Γέρων Σωφρόνιος (Γιαννόπουλος) – Αλήθειες χωρίς αναισθητικό.

Για τον πατρ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: «Ο Μουσταφάς είναι ο νέος Βέκκος

σ.σ. Αδελφός μου έστειλε διάφορα βίντεο με τον π. Σωφρόνιο τα οποία δεν γνώριζα. Ενημερώνω τους αναγνώστες να είναι πολύ προσεκτικοί με διάφορες απόψεις του που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Το μόνο μου μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε να αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του.

Απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από βίντεο του 2017 (παρατίθεται στο τέλος)

1.Για τον πατρ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ: «Ο Μουσταφάς είναι ο νέος Βέκκος

2.Για τους ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ: «Σκοτώνονται να βάλουν την κολοκύθα στο κεφάλι.»

3.Για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: «Σαν τους πιθήκους πηδάνε από δέντρο σε δέντρο, από το ένα κόμμα στο άλλο.»

Γέροντας Σωφρόνιος: Ο Μουσταφάς είναι ο νέος Βέκκος

Δεν υπάρχει, δεν υπάρχει. Έχει ολοκληρωθεί. Ολοκλήρωσε ο διάολος το έργο του.

– Η Αποστασία Γέροντα, έ;

Τελείωσε. Πάει.

– Αυτή η Σύνοδος που κάνανε στο Κολυμπάρι τώρα, πώς πρέπει οι Χριστιανοί να πράξουνε και οι επίσκοποι;

Εγώ απορώ. Το Κολυμπάρι είναι στην Κρήτη, η Κρήτη φημίζεται για λεβέντες, αλλά έγιναν κι αυτοί πατάτες. Έπρεπε να ανέβουν απάνω να τους αρπάξουν όλους και πρώτα-πρώτα αυτόν τον Μουσταφά να του πούνε, τι θέλεις εδώ ρε, τί θέλεις εδώ ρε τουρκαλά; Να του δώσουν κι ένα γερό ξύλο και να τους ξαποστείλουν στην οργή του Θεού.

– Μα δεν υπάρχει Γέροντα κατήχηση, δεν ξέρει ο κόσμος. Μήπως ξέρει ότι αυτά που κηρύττει είναι αιρέσεις; Γνωρίζουν πολλοί νομίζετε Γέροντα; .. Ίσα ίσα που είπανε πολλοί Κρητικοί ότι είναι και ευλογία για την Κρήτη που πήγε κάτω και θα γίνει Σύνοδος στο Κολυμπάρι, πήρε ευλογία η Κρήτη.

Μήπως πήρε κατάρα και θα ειδούμε τώρα; Να ξεραθούν και τα χωράφια τους; Τότε θα καταλάβουνε. Μασόνοι όλοι, αντίχριστοι; Πού ακούστηκε; Παπάς, επίσκοπος, μασόνος. Μόνο ο διάολος είναι.

– Γι’ αυτούς τους πατέρες τώρα από πάνω απ’ το Άγιο Όρος, τους μοναχούς απ’ το Χιλανδάρι, επειδή κόψανε τη μνημόνευση του Βαρθολομαίου μετά τη Σύνοδο, τους πετάξανε έξω Γέροντα.

Ε βέβαια. Ο νέος Βέκκος είναι. Ο Μουσταφάς είναι ο νέος Βέκκος. Όπως εκείνος τότε πήγε και έκοψε και κεφάλια, των μοναχών, το ίδιο κάνει και τούτος τώρα με το αντίχριστο Κράτος και με την αντίχριστη Εκκλησία που έχουμε. Πήγε ο Ιερώνυμος. Τι να κάνει; Ελεημοσύνη. Και θα βγάλω τον Σταυρό μου, θα τον κρύψω τον Σταυρό μου για να σου δώσω να φας; Ε άντε να πα να πνιγώ πλέον.

– Δεν υπάρχει ομολογία Γέροντα, δεν ομολογούν, δυστυχώς το βλέπουμε και προχθές είχε γίνει συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά γι’ αυτήν την ποινή που ρίξανε στους πατέρες απ’ την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, 20 χρόνια και 10 χρόνια σε άλλους 6 μοναχούς, και δυστυχώς είδαμε ότι δεν υπάρχει, δηλαδή ήτανε .. λίγοι ιερείς από Συνόδους, .. λίγοι μοναχοί και πιο πολύς ο κόσμος .. . Από τις Συνόδους κανένας επίσκοπος, κανένας, ούτε από το νέο ούτε από τις Συνόδους του πάτριου.

Αφού είναι μασόνοι. Μασόνοι είναι όλοι.

– Μα δυστυχώς Γέροντα αυτό είναι το θέμα, ότι πλέον ο κόσμος βλέπει τώρα τι γίνεται αλλά δεν ξέρει και πως να αντιδράσει. Δηλαδή, Διακόπτουνε και οι πολλοί πιστοί τη μνημόνευση, φεύγουνε από τις Συνόδους αποτειχίζονται και αυτούς που αποτειχίζονται ξέρετε πως τους λένε; Η αίρεση των ακεφάλων. Ότι αυτοί που διακόπτουνε το μνημόσυνο του αιρετικού Επισκόπου είναι εκτός Εκκλησίας.

Να κόψουνε εκατό κεφάλια. Εκατό κεφάλια να κόψουνε. Ο πιστός πιστός, ο άπιστος άπιστος. Ακέφαλοι είναι αυτοί. Δεν θα παραδεχτώ. Θα περιμένω να κάνουν Σύνοδο να τον καθαιρέσουν επίσημα; Καθηρημένος από τους Ιερούς Κανόνες, το Πηδάλιο κει το λέει. Κληρικός, λαϊκός συμπροσευχηθής μετά αιρετικού, ο μεν κληρικός καθαιρείται, πάει τελείωσε, ο δε λαϊκός αφορίζεται.

– Ναι πρέπει όμως να γίνει Σύνοδος.

Ποια Σύνοδος μωρέ δεν πα να πνιγούνε. Αυτά είναι εκ των υστέρων.

– Ναι εκ των υστέρων. .. Μπορείς να διακόψεις το μνημόσυνο αυτουνού του επισκόπου μέχρι να γίνει το δικαστήριο. .. Προ συνοδικής διάγνωσης, αλλά Γέροντα δυστυχώς όσους αποτειχίζονται αυτούς χτυπάνε τώρα, όσους διακόπτουν την μνημόνευση και δεν τους αναγνωρίζουνε τους λένε αιρετικούς και εκτός Εκκλησίας.

Να τους γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια. Να τους γράφουνε στα παλιά τους τα παπούτσια. Να μην τους λογαριάζουνε για τίποτε.

– Κάνανε Γέροντα Σωφρόνιε την Εκκλησία επισκοποκεντρική και όχι Χριστοκεντρική.

Ο Χριστός, άκουσέ με, εγώ μιλάω απ’ το Ευαγγέλιο και όχι απ’ τα παραμύθια. Ο Χριστός δεν έκανε πατριαρχάδες, ούτε επισκοπάδες, ούτε κεφαλοφόρους. Έστειλε Ιεραποστόλους. Είμαι Ιεραπόστολος δεν είμαι παπάς. Παπάς είναι ένας υπάλληλος, υπάλληλος του Κράτους. Δεν έχω καμία ανάγκη. Είμαι Ιεραπόστολος και η δουλειά μου είναι από σπίτι, σε σπίτι, σε σπίτι. Κανένας δεν πάει στα σπίτια, όλοι μπακάληδες είναι.

***

Γέροντας Σωφρόνιος: Σκοτώνονται να βάλουν την κολοκύθα στο κεφάλι

… Σας είπα είχε έρθει εδώ ο Αρχιεπίσκοπός τους (σ.σ. εννοεί των παλαιοημερολογιτών), ένα παιδαρέλι εκεί 50 χρονών, Αρχιεπίσκοπος. Ε, πάνω στη συζήτηση του λέω, πάτερ εγώ να έρθω τώρα .. τι θα χρειαστεί; Ε, μου λέει, μια ευχή .. Λέω, εσείς θα διαβάσετε σε μένα! Αμ εγώ, του λέω, πάτερ μου γεννήθηκα με το παλαιό, βαπτίσθηκα με το παλαιό, μεγάλωσα με το παλαιό, χειροτονήθηκα με το παλαιό .. κι εσείς τώρα θα μου διαβάσετε ευχή; Δε μου λες, του λέω, είναι αιρετικοί; Ναι. (απαντάει). Τότε ο Άγιος Σάββας στην Κάλυμνο γιατί έγινε Άγιος; Και δεν τον έκανε ο Μουσταφάς, λέω, τον έκανε ο Θεός Άγιο. Εκεί τσιμουδιά. Ούτε εσείς είστε αιρετικοί, λέω, ούτε εδώ είναι αιρετικοί. Σχίσμα έχει γίνει.

– Ναι αυτό είναι. Αυτό ακριβώς έχει γίνει. Παρασυναγωγές.

Εφτά είσαστε, λέω, εφτά οχτώ, πόσοι είστε; Αφού είσαι γνήσιος, γνήσιος (ο άλλος), γνήσιος (ο παραδίπλα), γνήσιος (ο παραπέρα), πού μας χωρίζει; ΤΟ ΕΓΩ, του λέω. Το εγώ πάτερ. Είσαι 50 και κοντεύω στα 100, λοιπόν μην μου κάνετε το δάσκαλο. Δεν το λέω από υπερηφάνεια, του λέω, αλλά έχω μάθει. Μπορεί να έφυγα από το Άγιον Όρος έπειτα από 20 χρόνια αλλά το Άγιον Όρος εγώ το κουβαλάω στην πλάτη μου. Όπου πήγα, Άγιον Όρος έλεγα. Έμαθα ταπείνωση και αγάπη. Άμα δεν υπάρχει ταπείνωσις, ανύπαρκτη η αγάπη. Σε κοροϊδεύει ο άλλος που σου λέει ότι σε αγαπάει.

– Έτσι είναι. Γέροντα, Γέροντα.

Τίποτα, τίποτα, τίποτα, ένας φανατισμός ο οποίος δεν είναι και κατά Θεόν. Ο Χριστός λέει, όποιος θέλει ας έρθει, εμείς, όχι, εκεί, εκεί. Πως εκεί; Αύριο θα φύγουμε από αυτή τη ζωή και στη Δευτέρα Παρουσία μήπως ο Κύριος θα πει, όσοι είστε με το παλαιό περάστε από κει κι όσοι είστε με το νέο περάστε από δω; Μωρέ αυτά θα πει; Τι θα πει; Με αγαπήσατε; Σας αγάπησα. Ταπεινωθήκατε όπως ταπεινώθηκα εγώ; Περάστε στη Βασιλεία του Πατέρα μου.

Τρία πράγματα είπε ο Χριστός τα οποία οι άνθρωποι έχουν άγνοια. Κι εγώ είχα άγνοια, παρόλο τόσα χρόνια. Πως τα βρήκα; Μελετώντας. Ποιο; Το Ιερό Ευαγγέλιο. Λέει στο Κατά Ματθαίον: από τον Πατέρα μου θα ζητάτε τη Βασιλεία Του, από εμένα τη βοήθειά σας γιατί χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε και απ’ το Πανάγιο Πνεύμα τον φωτισμό σας. Τρία πράγματα. ..

Όταν έφυγε ο Κύριος, τί είπε στους μαθητάς Του; Τί είπε; Το φοβερό αυτό. Όποιος θέλει να είναι πρώτος, έσται πάντων, πάντων έσχατος. Κι εδώ τί βλέπουμε τώρα;

– Το αντίθετο.

Πω, πω, πω, πω, πω .. σκοτώνονται να βάλουν την κολοκύθα στο κεφάλι. Βρε τέτοια έβαλε ο Θεός; Είπε ο Θεός πουθενά αυτά τα πράγματα; Μιλούσα με έναν ο οποίος καλός είναι, του λέω, πέταξε την κολοκύθα από το κεφάλι σου. Ε, μου λέει, θα είμαι μόνος. Μόνος, θα κάνετε, του λέω, καλή αρχή. .. Θα γίνει κι άλλος ένας δεύτερος και ο δεύτερος θα φέρει τον τρίτο .. έτσι, να εξαλειφθεί αυτή η εμφάνισις. Ποιος δοξολογείται, του λέω, πάτερ; Ο Χριστός δοξολογείται; Εσείς δοξολογείστε, εις πολλά έτη δέσποτα και εις πολλά έτη δέσποτα. Τι δουλειά έχουν αυτά; Έβαλε κανα δεσπότη ο Χριστός; Εσχάτους σας είπε. Έσχατοι.

– Εδώ σκοτώνονται για τα πρωτεία. Στους ταπεινούς δίδει τη χάρη ο Κύριος.

Παιδιά μάθετε κι εσείς να είστε ταπεινοί. Έχετε μια διαφορά μεταξύ σας; Ο ένας, όποιος έχει ταπεινοσύνη, (να ζητάει) συγνώμη. Τελείωσε. Τελείωσε και ο καυγάς, τελείωσαν και οι φασαρίες. Πάρτε να διαβάσετε αυτό το χρυσό στόμα, τον Ιερό Χρυσόστομο, τί λέει για θυμό, για εγωισμό, για έπαρση. Όπως τα ζούμε, έτσι ακριβώς τα λέει.

***

Γέροντας Σωφρόνιος: Σαν τους πιθήκους πηδάνε από δέντρο σε δέντρο, από το ένα κόμμα στο άλλο

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να γονατίσουν και να προσεύχονται και να ζητάνε από τον Χριστό μας τη βοήθειά Του. Και όταν το κάνουμε αυτό και χύνουμε και δάκρυα σίγουρα θα συντρίψουμε όλους αυτούς οι οποίοι σηκώθηκαν εναντίον του Χριστού, διότι τώρα δεν είναι εναντίον των ανθρώπων [αλλά] εναντίον του Χριστού.

Ποια; Αυτά τα αποβράσματα που κατά παραχώρηση Θεού, επέτρεψε ο Θεός επί 45 χρόνια να κυβερνούν τούτον τον Τόπο. Κι έχουν καταντήσει σαν τους πιθήκους που πηδάνε από δέντρο σε δέντρο, όπου βλέπουν περισσότερο καρπό, μετά παρατάνε το ένα και πηδάνε στο άλλο. Έτσι κι εδώ,από το ένα κόμμα στο άλλο, από το άλλο στο άλλο. Έχουν σαπίσει όλοι, ασυνείδητοι. Βουλευταί, δικασταί και ιδίως αυτά τα τσακάλια που λέγονται δημοσιογράφοι οι οποίοι μέρα νύχτα ουρλιάζουν, τα οικονομικά και τα οικονομικά και τα οικονομικά. Εγώ την έχω κλείσει τώρα δυο μήνες, δεν μπορώ να τους βλέπω.

– Όχι Γέροντα μόνο τα οικονομικά, προωθούν και την ασωτία.

Κοντά στο ένα, έρχεται και η κορυφή. Όταν ποδοπατάμε τα ελάχιστα, τότε φτάνουμε και στην κορυφή, να ποδοπατήσουμε την κορυφή. Τι ασωτία; Υπάρχει τίποτα; Όλοι μέσα στην ασωτία ζούνε. Αυτή έχουνε θεοποιήσει. Άφησαν την Πατρίδα μας και πήγαν σ’ αυτά τα αγριογούρουνα της Δύσεως και ό,τι βρωμιά και ό,τι δυσωδία την πήραν από εκεί και την φέραν εδώ και εφαρμόζουν. Όλοι με το ψέμα, με το ψέμα.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίει και αυτός ο βλακωμένος λαός. Δοκίμασες έναν άνθρωπο μια φορά, δυο, τρείς και τέταρτη και πέμπτη και έκτη. Ε, τώρα σ’ έφερε εκεί πέρα, τι φωνάζεις τώρα; Ό,τι ψήφισες αυτό κερδίζεις. Φάε τον αέρα.

– Γιατί ο πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει δημόσια ότι είναι άθεος, ότι δεν πιστεύει, είχε δηλώσει ότι θα βγάλει τις κάρτες του πολίτη αλλά επειδή έταξε ότι θα κόψει λίγο τον ΕΝΦΙΑ και κάτι οικονομικά δωράκια, πήγαν οι Έλληνες οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αρκετοί, και πήγαν και τον ψηφίσανε. Και να τα αποτελέσματα σήμερα.

Αυτός είναι πιο έντιμος απέναντι στους άλλους που είναι υποκριταί.Ενώ πολεμούν τον Χριστό, κάνουν πως κάνουν και τον Σταυρό τους, κάνουν πως πάνε και στην Εκκλησία.

Και τα γυναικάρια που μαζέψανε εκεί μέσα. Όταν άκουσα μια μέρα .. δεν το ‘ξερα κι εγώ .. τη λέξη ‘αι σιχτίρ’, δεν το ‘ξερα τι σημαίνει. Και το λέει η μία στην άλλη, η μία στην άλλη μέσα στη Βουλή. Τέτοιες γυναίκες κουβαλάνε εκεί μέσα; Να πας εσύ, λέει. [χαμογελάει και κάνει το Σταυρό του – στο 19:19]. Για γέλια και για κλάματα. Για κλάματα.

***

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ 4/2/2017 …»ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ»… ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ…

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης Π. Ιωάννης Καρασακαλιδης αποτειχισμένος εκ της Κρατουσης Εκκλησίας, και νυν Μητροπολίτης ΓΟΧ Αλεξανδρούπολης.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Γ.Ο.Χ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ.κ. ΙΩΑΝΝΟΥ.

Εφραίμ Φιλοθεΐτης, ομιλία Π. Νικολάου Μανώλη.

Με τα μάτια τής Πίστεως καί τήν ορθόδοξη Πατερική πνοή, θα αντιληφθεί κάποιος πολλά από αυτήν την ομιλία.

Ας μην ξεχνάμε πώς  έφτασε η εποχή πού θα πλανηθούν καί οι εκλεκτοί. Οι Άγιοι Πατέρες έδειξαν τον ένα και μοναδικό Ορθόδοξο δρόμο στήν αίρεση. Κάθε άλλος χειρισμός πού απέχει τής Αγίας Παράδοσης, οδηγεί στη θολούρα τού νού, στήν αμφιβολία, στά ψεύτικα κριτίρια, στήν πλάνη, και εάν δυναμώσουν αυτές οι ρίζες μέσα στόν οχετό, και γίνουν πέτρες στήν αδράνεια, τα ζητήματα τής επιστροφής δυσκολεύουν, διότι και ο διάβολος ζητάει τα νοίκια του, ανάλογα τού χρόνου μας πού τον υπηρετήσαμε στη δοτικότητα τού νοθευμένου κόπου μας.

Τα ισχυρά εγώ τού οικουμενισμού τής επέλασης έχουν επιστρατεύσει το Χόλιγουντ τής προπαγάνδας γιά να μάς βαλτώνουν σέ ψεύτικα διλήμματα.

Ας μήν ξεχνάμε πώς  όλοι οι Ορθόδοξοι ανά τον κόσμο, κοιτούν εμάς τούς Ελληνες, γιά τον τίτλο καί τήν  ουσία τής πράξης τού Ορθοδόξου παραδείγματος καί βιώματος. 

Είθε ο Κύριος να φωτίζει το σκότος μας.. 

Σαπίλας ράσου συνέχεια..

..από την Ευτυχία Ξυνίδου

Καλημέρα.. Αφού θυμίσω ότι ο νέος Ποιμενάρχης Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι Τούρκος όπως ο Βοθρολομαίος και διορισμένος απ’ τον Ερντογάν με την συγκατάθεση του, στο ΚΑΛΑΜΙ (Εφημ. της Ν.Υορκης) διαβάζουμε τα παρακάτω και φρικάρουμε…

Συνάντηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου με το »αφεντικό», πρόεδρο Τουρκίας, Ερντογάν

O αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το »αφεντικό», τον πρόεδρο της Τουρκίας (βράδυ 25 Σεπ. ’19) στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Νέα Υόρκη, γιά να του υποβάλει τα σέβη του »και να τα πουν». Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή γιά να υποβάλει τα δικά του δουλοπρεπή σέβη στον Ελπιδοφόρο.

‘Ετσι, γιά να ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι νεογενίτσαροι του Πατριαρχείου, τι ρόλο παιζει η »θυγατρική» του, »εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ», που »ανήκουν» και γιατί κατάστρεψαν την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, με την ανοχή ηλίθιων και ξεπουλημένων ελληνικών κυβερνήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ, η ΕΙΔΗΣΗ:

Ερντογάν και Ελπιδοφόρος -σύμφωνα με την ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής- συζήτησαν επίσης, για θέματα που αφορούν στις »μειονότητες σε Ελλάδα και Τουρκία»!!!

Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον αρχιεπίσκοπο να συζητά γιά »μειονότητες στην Ελλάδα»;;; Τελικά, ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί;;;

Σημ.: Θυμίζουμε ότι ο Ελπιδοφόρος έχει καταγγελθεί δημόσια και γραπτά, από ιστοσελιδα Βετεράνων ΗΠΑ, ως »πράκτορας μυστικών Υπηρεσιών της Τουρκίας». Αρχιεπισκοπή και το…»μήνυμα Μητσοτάκη»

Σε ότι αφορά την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο (26 Σεπ. ’19), την συζήτηση με αυτόν παρουσία συζύγου και υιού Μητσοτάκη και την »παρέλαση» όλων των υπουργών και υφυπουργών του (που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στην Νέα Υόρκη) στην Αρχιεπισκοπή (πρωτοφανής στην ιστορία της Ομογένειας) γιά να υποβάλουν τα δουλοπρεπή »σέβη τους», ο διαπλεκόμενος κ. Μητσοτάκης έστειλε ένα »ηχηρό μήνυμα» στην Ομογένεια ΗΠΑ:

«Στηρίζουμε αρχιεπ. Ελπιδοφόρο, στηρίζουμε την απάτη (π.χ. ανοικοδόμηση αγ. Νικολάου Μανχάτταν), την αρπαχτή, το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή, την πώληση εκκλησιών-σχολείων που έχτισαν Ομογενείς. Αρκεί να τριπλασιαστούν οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις και »χορηγίες» στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα του υφυπουργού μου Διαματάρη, στην οποίαν παλαιότερα ήταν συνέταιρος και ο πατέρας μου και η οικογένειά μου πάντα φρόντιζε να παίρνει χρήμα από το ελληνικό κράτος».

Σημ.: Ο αρχιεπίσκοπος εκπροσωπεί περίπου το 15% της Ομογένειας, όσα και τα μέλη των ενοριών-εκκλησιών.

—> Μετά την συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος πήγαν παραδίπλα γιά να εγκαινιάσουν τους νέους ανελκυστήρες στο γεν. Προξενείο. Κάτι βρύσες και τα »καζανάκια» στις τουαλέτες του προξενείου, υποσχέθηκαν να τα εγκαινιάσουν του χρόνου.
diodotos-k-t.blogspot.com

π.Νικόλαος Μανώλης, Ο μεγάλος ψαράς όσιος γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Οι εικόνες για την εμπέδωση της ισοπέδωσης.

Αγιασμός σε γηροκομείο στην Ξάνθη!

Ιδού πώς εμπεδώνεται, σε όλα τα επίπεδα, ο «Λαικός Οικουμενισμός», ο πολιορκητικός κριός του συγκρητισμού.

π. Νικόλαος Μανώλης: ἡ Ἕνωση ἔχει γίνει…

Ἔχει ἀλλάξει ἡ Ἐκκλησία μας, ἀλήθεια σᾶς τὸ λέγω, τὸ βλέπετε στὴν καθημερινότητά μας διαμορφώνεται τὸ κλίμα. Θὰ ἀκούσουμε σὲ λίγο τὸ Γέροντά μου ἀπὸ τὸ Ἅγιο Ὄρος νὰ μᾶς λέγει ὅτι ἡ Ἕνωση ἔχει γίνει…

Απάντηση σε Φαρισαίους, οι οποίοι με επίγνωση και ζήλο κοινωνάνε με αιρέσεις.

Πηγή φωτό : www.freepen.gr

Επαναδημοσίευση εμπλουτισμένη με περισσσότερα σχόλια

(συζήτηση φωτό : είμαστε πολλοί εμείς κι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, ε 😉

Αποτειχίστηκα από τους ΓΟΧ για λόγους τους οποίους αναφέρω στο τέλος εν συντομία κι ίσως, Θεού θέλοντος, θα δημοσιευτούνε κάποια στιγμή για όλα λεπτομέρειες και στοιχεία συγκεντρωτικώς. Καθώς υπάρχουνε ήδη δημοσιευμένα, αλλά διάσπαρτα.

Κάποιοι κάνουνε πως δεν καταλαβαίνουνε βέβαια κι ομιλούν για αποτείχιση μόνο λόγω Θ.Ν.Π. !!!

Για όλα τα υπόλοιπα σιωπούν ή λένε ψεύδη και χαζές δικαιολογίες, οι υπέρμαχοι της αποτειχίσεως για το ημερολόγιο !!!

Όπως λένε χαζά και για το Θ.Ν.Π., ότι δηλαδή είμαστε αιρετικοί εμείς που τους λέμε ότι αρνήθηκαν την Πίστη τους, υπαγόμενοι στο άρθρο των αιρετικών κι αλλοθρήσκων του Συντάγματος. Μας λένε ότι η Εκκλησία δεν ετεροπροσδιορίζεται και μου θυμίζουνε τους Προτεστάντες, που λένε ότι απ΄ την στιγμή που έλαβαν Άγιο Πνεύμα κατά την Πεντηκοστή, όλα καλά, σωθήκανε. Κατά την γνώμη τους, θα ήτανε αιρετικοί και χαζοί όσοι ξέκοψαν από την άθεη εξουσία του Στάλιν και την Σεργιανιστική «Εκκλησία» κι όσοι νωρίτερα, πριν αρκετούς αιώνες, Μαρτυρούσανε επειδή δεν θυσίαζαν στα είδωλα. Στον μεγάλο Άγιο Ευστρατιο, όπως και σε πολλούς άλλους Άγιους και Μάρτυρες, ζήτησαν να κανουνε υποκριτικώς κάποια θυσία στα είδωλα (ενω ΔΕΝ θα γινότανε) κι ας παρέμεναν Χριστιανοί και βεβαίως αρνήθηκαν, οπως κι οι Άγιοι Μακκαβαίοι (οτι τάχα θα έτρωγαν χοιρινο)

Άλλοι Χριστιανοί παίρνανε δημόσιο έγγραφο ότι τάχα είχανε επιστρέψει στον παγανισμό ή είχανε κάνει θυσία στα ειδωλόθυτα, ενώ δεν είχε συμβεί, όμως αυτό τους συναριθμούσε ανάμεσα στους Πεπτωκότες.

Όπως διαβάζουμε στον Φειδά :

«Η έκπτωση συνίστατο στην άρνηση του Χριστού από τους χριστιανούς ενώπιον των ρωμαϊκών αρχών με τη θυσία στους εθνικούς θεούς (sacrificati) ή με την προσφορά θυμιάματος στο άγαλμα του αυτοκράτορα ή και στους εθνικούς θεούς (thurificati) ή με την εξασφάλιση κάποιου λιβέλλου τελέσεως των ανωτέρω πράξεων από την ρωμαϊκή αρχή, χωρίς όμως και την πραγματική προσφορά θυσίας ή θυμιάματος (libellatici) ή τέλος με την επίδοση ιερών βιβλίων της Εκκλησίας κατά τους διωγμούς τον Γ΄ αιώνα για την απόδειξη της αρνήσεως του χριστιανισμού (traditores)»

(Βλασίου Ιω. Φειδά, Εκκλησιαστική Ιστορία, τομ. Α΄, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 1994, β΄ έκδοση, σελ. 138, 139 )

Και παρακάτω, στην σελίδα 188, σημειώνει : 

Η Εκκλησία πάντα καταδίκαζε πάντα και τους ελαφρότερους πεπτωκότες,  τους λιβελλοφόρους, γιατί θεωρούσε την πράξη τους αυτή ως άρνηση της πίστης τους. 

Μπορεί οι ποινές κι ο τρόπος επαναφοράς τους στην Εκκλησία, να αποτέλεσαν αντικείμενο τριβής μεταξύ των Πατέρων, όμως σε κάθε περίπτωση οι λιβελλοφόροι συγκαταλέγονταν μεταξύ των Πεπτωκότων.

Έτσι και τώρα λοιπόν, τους λένε μπείτε στους ετερόδοξους, μέσω του σχετικού δημοσίου εγγράφου – Νόμου, αλλά μπορείτε να παραμείνετε Ορθόδοξοι.

Εδώ βέβαια δεν τους το απαιτησαν καν, αλλα υπαχθήκανε χωρις καμία αντίσταση, και στολίσανε με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς όσους τους προειδοποιούσανε με επιχειρήματα. Αν ζούσανε λοιπόν οι τοιούτοι στα χρόνια του Στάλιν ή των ειδωλολατρών αυτοκρατόρων, θα είχανε το θράσος να θέλουνε να βγούνε κι από πάνω.

Παρουσιάζονται ως Ζηλωτές κι αντι-Οικουμενιστές αυτοί που ενώθηκαν με αμετανόητο Αγαθάγγελο και προσμένουνε πως και πως να τους αναγνωρίσει το Σεργιανιστικό κι Οικουμενιστικό Πατριαρχείο Μόσχας !!!  Εννοείται άνευ μετανοίας-αποκαταστάσεώς του, όταν ακόμη κι ο Αγαθάγγελος, τάχα ΡΟΕΔ, με το ζόρι υπέγραψε το ενωτικό κείμενο 2014, αλλά ουδέποτε απεκήρυξε ή διέψευσε ΔΗΜΟΣΙΩΣ παλαιές θέσεις και πράξεις του, όπως ορίζει η Αγιοπατερική διδασκαλία, με δημοσίως εκφωνηθέντα Λίβελλο, ο οποίος είναι ο ελάχιστος τρόπος για την αποδοχή Σχισματικών κι αιρετικών. Και δεν τηρήθηκε ούτε αυτός.

Οι (κυριότεροι) λόγοι της αποτειχίσεως μου είναι λοιπόν  :

1) Ένωση με αμετανόητο Σχισματικό κι Οικουμενιστή Αγαθάγγελο

2) Ένωση με αμετανόητους Κυπριανίτες, καρπός της οποίας ήτανε να αυξηθούνε και τα κάτωθι φαινόμενα (που όχι μόνο μένουνε ατιμώρητα αλλά επιβραβεύονται κιόλας)

http://scripta—manent.blogspot.com/2018/04/blog-post_67.html
http://scripta—manent.blogspot.com/2019/06/27-2019.html

3) Βλάσφημη θεωρια Κυπριανιτών για συμβολικό σφράγισμα, δημοσιευμένη ακόμα και σήμερα στο επίσημο site τους και με την Ι. Σύνοδο να σιωπά, συναινώντας

4) Σεργιανισμός

5) Θ.Ν.Π.

Σταύρος Τάκας

αιρετικών & Φαρισαίων.

http://scripta—manent.blogspot.com

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *