ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ ΟΙ… «ΚΑΝΑΚΑΡΗΔΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η τουρκική οικονομία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και η ανεργία έχει εκτιναχτεί στα ύψη δημιουργώντας μεγάλα οικονομοκοινωνικά προβλήματα, οι γιοι του Ερντογάν προχωρούν σε νέες αγορές πλοίων τάνκερς, αυξάνοντας τον ιδιωτικό τους στόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόσφατα ο μεγάλος γιος του Ερντογάν, ο Bilal Erdoğan, απέκτησε δυο νέα τάνκερ κόστους 110 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή 36 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τον ιδιωτικό του στόλο σε 10 πλοία που ασχολούνται κυρίως με μεταφορές. ενεργειακών αποθεμάτων από τις ευαίσθητες και εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπου η Τουρκία έχει τον πρώτο λόγο.

Αλλά και ο δεύτερος γιος του Ερντογάν, ο Burak Erdoğan, είναι κάτοχος μιας μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας που ασχολείται με μεταφορές προϊόντων και όχι μόνο.

Με λίγα λόγια η οικογένεια του Ερντογάν έχει πολύ μεγάλα κέρδη και αυτός είναι και ένας λόγος που συχνά εξαπολύονται κατηγορίες από αντιπολιτευόμενα έντυπα, (όσα αφήνει ακόμα ελεύθερα ο σουλτάνος), ότι στην Τουρκία βασιλεύει η οικογενειοκρατία του Ερντογάν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *