ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΙΣΜΙΚ

1427150208350Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια μεγαλόπρεπη τελετή που ετοιμάζουν οι Τούρκοι για την ερχόμενη εβδομάδα το νέο υπερσύγχρονο τουρκικό πλοίο Σισμίκ, με την ονομασία Turkuaz, θα εισέρθει για πρώτη φορά στα θαλάσσια ύδατα. Όπως αναφέρεται στην τελετή αυτή θα παραβρεθεί ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκιάς, Taner Yıldız.

Το Turkuaz θα εισέρθει στην θάλασσα με πολύ φιλόδοξα τουρκικά σχέδια που αναμένονται να προκαλέσουν την ελληνική πλευρά. Όπως έγινε γνωστό τα πεδία έρευνας του νέου τουρκικού Σισμίκ για ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων, σε πρώτη φάση θα είναι η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή περιοχές που στο παρελθόν οι Τούρκοι προκάλεσαν μεγάλη ένταση φέρνοντας τις δυο χώρες ακόμα και στο χείλος της πολεμικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα που δείχνουν και τις τουρκικές προθέσεις, το Turkuaz θα έχει την πλήρη στρατιωτική κάλυψη καθώς θα το συνοδεύουν πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου ενώ θα διαθέτει και εδική πίστα προσγείωσης ελικοπτέρων. Παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα παρακολουθούν τις κινήσεις του νέου τουρκικού Σισμίκ για να αποτρέψουν κάθε παρενόχληση από… ξένες δυνάμεις. Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με τα τελευταία συστήματα ηλεκτρονικών ερευνών τα οποία είναι παραγωγής των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών και τα φιλόδοξα σχέδια των Τούρκων προβλέπουν να διεξάγει έρευνες και σε απομακρυσμένες περιοχές. Το πλήρωμα του πλοίου θα αποτελείται από ειδικά εκπαιδευμένους Τούρκους επιστήμονες, καθώς και κομάντος που θα το προστατεύουν από κάθε ξένη… επιβουλή που θα προσπαθήσει να εμποδίσει το επιστημονικό του έργο.

Όπως φαίνεται πολύ σύντομα θα έχουμε καινούργιες «ιστορίες» με το νέο αυτό τουρκικό ερευνητικό σκάφος, η εξέλιξη των οποίων θα εξαρτηθεί από το μέχρι που θα επιδιώξουν να το πάνε οι Τούρκοι και φυσικά από το ποιας φύσεως θα είναι η ελληνική αντίδραση στις ενδεχόμενες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Εἰς τὴν ναυμαχίαν τῆς Σάμου τὴν 5ην Αὐγούστου 1824 προπομπὸς τοῦ τουρκικοῦ στόλου ἦτο μία δίκροτος φρεγάτα φέρουσα τὸ φαιδρὸν ὄνομα «Μπουρλότ-κορκμάζ» (Ἄφοβη στὰ πυρπολικά)!!
    Δὲν βαρυέσαι….
    Πρώτη καὶ καλύτερη τὴν ἔκαψαν ὁ Τσάπελης καὶ ὁ Κανάρης !!!!!
    Οἱ ἴδιοι φαιδροὶ καὶ παιδαριώδεις Τοῦρκοι μέχρι σήμερα…..! Βγάζουν γέλιο!!
    Νὰ τοὺς χαιρόμεθα !!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *