ΕΞΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ!!!

resized_c1f4e-67476e451Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Καινούργιο αμερικανικό «χαστούκι» προς την Τουρκία όσον αφορά το ζήτημα των Κούρδων της Συρίας που είναι παρακλάδι του ΡΚΚ, από την είδηση που μεταδόθηκε στον τουρκικό τύπο ότι σήμερα στις τάξεις των Κούρδων πολεμιστών που πολεμούν κατά των Ισλαμιστών και των Τζιχαντιστών βρίσκονται περίπου έξη (!!!) χιλιάδες Αμερικανοί εθελοντές μαχητές, που στηρίζουν και τον αγώνα του κουρδικού λαού για ανεξάρτητο κουρδικό κράτος. Έτσι ίσως εξηγείται και η στάση των ΗΠΑ στο σημαντικό για την Τουρκία αυτό θέμα.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ασφαλείς πληροφοριες ότι στις τάξεις του PYD, δηλαδή του συριακού κλάδου του κουρδικού ΡΚΚ, βρίσκονται και πολεμούν έξη χιλιάδες Αμερικανοί εθελοντές που μάλιστα διακρίνονται και από την αποφασιστικότητα τους στα πεδία των μαχών κατά των δολοφόνων Τζιχαντιστών.

δημοσιευμα

Μάλιστα οι πληροφοριες αναφέρουν ότι ο στρατιωτικός διοικητής των Κούρδων της Συρίας, ο Polat Can, έχει αποκαλύψει ότι στο στρατηγείο των Κούρδων στο Kandili, υπάρχουν Αμερικανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν τους Κούρδους για τον πόλεμο στη Συρία αλλά και για τις επιχειρήσεις μέσα στο τουρκικό έδαφος. Φυσικά με αυτή τη είδηση η Άγκυρα τα… «έχει πάρει στο κρανίο»!

Αλλά το πιο εντυπωσιακό που πραγματικά έχει εξοργίσει την τουρκική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Ερντογάν, είναι ότι στις τελευταίες σφοδρές πολεμικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών στις πόλεις Sur και Cizre, μέσα στην νοτιοανατολική Τουρκία, αποκαλύφτηκε ότι στις τάξεις των Κούρδων πολεμούν και Αμερικανοί εθελοντές.

Εκτός από τους Αμερικανούς, όπως αναφέρεται, στις τάξεις των Κούρδων πολεμούν και μαχητές από το Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία ακόμα και από το Ισραήλ, άλλωστε είναι γνωστό ότι το Ισραήλ στηρίζει την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Με όλα αυτά είναι δικαιολογημένο, στα… «κάγκελα» η Άγκυρα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *