ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ

fft86_mf6052144Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτές τιε μέρες ανοιχτά της Συρίας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, η μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών πολεμικών πλοίων έχει ανησυχήσει την Άγκυρα που έχει παρατάξει τις δικές της ναυτικές δυνάμεις απέναντι από τους Ρώσους.

Όπως αναφέρεται στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου έχουν συγκεντρωθεί 8 ρωσικά πολεμικά πλοία και την ίδια ώρα ο τουρκικός στόλος αποτελείται από 4 πολεμικά πλοία. Παράλληλα έχει πλεύσει ένα αμερικανικό και ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, αθροίζοντας συνολικά τον αριθμό των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ σε εφτά.

Οι Τούρκοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες την συνεχή έξοδο από την Μαύρη Θάλασσα των ρωσικών πολεμικών πλοίων που πλέουν από το Αιγαίο Πέλαγος προς την ανατολική Μεσόγειο, με κατεύθυνση την ρωσική βάση της Ταρτούς στην Συρία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ο ρωσικός στόλος αποτελείται εκτός των άλλων από ένα καταδρομικό, δυο πολεμικές άκατους, δυο πλοία υποστήριξης, ένα τάνκερ σε σύνολο οχτώ πλοίων του ρωσικού στόλου.

Απέναντι τους οι Τούρκοι έχουν παρατάξει δυο πολεμικές άκατους, ένα καταδρομικό, ένα υποβρύχιο, σύνολο τέσσερα πολεμικά του τουρκικού στόλου. Παράλληλα οι Αμερικανοί έχουν ένα καταδρομικό και ένα τάνκερ, ενώ οι Γάλλοι μια φρεγάτα. Αναμένεται, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι και ένα αμερικανικό εξοπλισμένο με πυραύλους, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία σχετική είδηση.

Σχετικά με την συγκέντρωση του ρωσικού στόλου, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι έχουν στην περιοχή το καταδρομικό «Moskva», που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους μακρού βεληνεκούς γεγονός που έχει θορυβήσει τους Τούρκους. Υπάρχουν πληροφορίες στο Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ότι το πλοίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ραντάρ που ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του Moskva να τους πλήξει με πυραύλους, εξουδετερώνοντας πλήρως την τουρκική αεράμυνα.

Εντυπωσιακή είναι και η είδηση ότι το Ισραήλ έστειλε στην περιοχή τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη F-15 να ελέγξουν την κατάσταση, αλλά γρήγορα γύρισαν πίσω μόλις βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ρωσικά ραντάρ.

Όπως φαίνεται και εδώ οι Τούρκοι βρήκαν τον δάσκαλο τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.ge

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 10 Οκτ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.ge […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *