ΕΝΝΙΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ

5/5 (1)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 16.000 Κινέζοι και 7.000 Ινδοί πλούσιοι μετακόμισαν από τις αντίστοιχες χώρες τους το 2019. Η μελέτη της AfrAsia Bank περιλάμβανε μόνο άτομα με καθαρή αξία 1 εκατομμυρίου $ έως 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων που κατοικούσαν σε μια νέα χώρα και πέρασαν τουλάχιστον το μισό του έτους εκεί.

https://e.issuu.com/embed.html?u=newworldwealth&d=gwmr_2020

Ενώ αυτοί οι εκατομμυριούχοι έχασαν μόνο το 2 τοις εκατό του πληθυσμού HNWI για την Κίνα και την Ινδία, η Katharina Buchholz της Statista σημειώνει ότι οι σχετικές εκροές από τη Ρωσία και την Τουρκία ήταν υψηλότερες στο 6 και 8 τοις εκατό, αντίστοιχα.

https://en.wikipedia.org/wiki/High-net-worth_individual

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ευκαιρίες απασχόλησης, οι φορολογικές και οικονομικές ανησυχίες ήταν μεταξύ των λόγων που το HNWI αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα. Η απόφαση θα μπορούσε επίσης να είναι προσωπικού χαρακτήρα. Καλύτερα συστήματα υγείας, καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα, ασφάλεια, ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και – τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό – η πτήση από ένα κατασταλτικό καθεστώς οδήγησε επίσης το HNWI να επιλέξει ένα νέο σπίτι.

Θα βρείτε περισσότερα infographics στο Statista. Η Αυστραλία ήταν στην κορυφή της λίστας υποδοχής, προσελκύοντας 12.000 HNWI το 2019, αυξάνοντας τον αριθμό των HNWI κατά 3 τοις εκατό. Οι ΗΠΑ και η Ελβετία ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 10.800 και 4.000 HNWI.

https://www.statista.com/chartoftheday/

Η Πορτογαλία και η Ελλάδα ήταν επίσης στις 10 κορυφαίες χώρες που προσελκύουν το HNWI. Εκτός από τα ηλιόλουστα κλίματά τους, και οι δύο χώρες προσφέρουν προγράμματα επενδυτών που παρέχουν πρόσβαση σε διαμονή και υπηκοότητα στην ΕΕ.Ωστόσο, μόνο περίπου το 30% των ΥΦΑ μεταναστεύουν με βίζα επενδυτή. Η πλειοψηφία χρησιμοποιεί παραδοσιακά κανάλια όπως θεωρήσεις εργασίας, οικογενειακές θεωρήσεις ή απόκτηση δεύτερου διαβατηρίου μέσω γονικής μέριμνας.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *