ΕΝΑΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ –ΣΚΙΑ» Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ-ΤΟΥΡΚΩΝ

5/5 (2)

aYTOΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ποιος είναι ο Ιρανός στρατηγός που δολοφόνησαν οι Αμερικανοί, είχαμε γράψει πριν από καιρό ένα σχετικό άρθρο που δείχνει γιατί «ενοχλούσε» κάποιους στην Δύση και έπρεπε να εξοντωθεί, με τον κίνδυνο όμως της μεγάλης έκρηξης στην Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Ένας Ιρανός αντιστράτηγος που έχει το ψευδώνυμο «ο στρατηγός -σκιά», έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντιπάλων του και κλέβει την παράσταση στον εμφύλιο της Συρίας όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα ίδια τα τουρκικά μέσα, πολεμώντας στο πλευρό του προέδρου Άσαντ και κατατροπώνοντας τους Τζιχαντιστές και τους συμμάχους τους Τουρκομάνους και Τούρκους.

Ο αντιστράτηγος αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιρανό, Kasim Süleymani, διοικητή της λεγόμενης Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, ένα επίλεκτο ιρανικό στρατιωτικό σώμα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, ο Kasim Süleymani τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην Συρία και πολεμά στο πλευρό του Άσαντ και μάλιστα πρωτοστάτησε σε εφόδους που είχαν σαν αποτέλεσμα την άτακτη υποχώρηση των Τζιχαντιστών στο μέτωπο του Χαλεπιού.

newsweekΟ εν λόγω Ιρανός στρατηγός έχει γίνει θέμα και στον δυτικό τύπο, (πρωτοσέλιδο στο newsweek), σαν ένας από τους πιο δυναμικούς και μυστήριους στρατηγούς του Ιράν, από τους άσπονδους εχθρούς των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Σημειωτέον ότι ο τουρκικός τύπος είχε γράψει πως πρόσφατα ο Kasim Süleymani είχε επισκεφτεί την Μόσχα και είχε επαφές με τον ίδιο τον πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 20 Δεκ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *