ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΝΑΔΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ COVID ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ COVID

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η έκθεση στον Καναδά δείχνει ότι υπήρχαν περισσότεροι θάνατοι από τα μέτρα Covid παρά από τον ίδιο τον Covid

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, το Statistics Canada δείχνει ότι υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι στον Καναδά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ότι αυτοί οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο στην πανδημία, αλλά και σε αυτό που αποκαλεί «έμμεσες συνέπειες της πανδημίας» και αναφέρει ως παραδείγματα καθυστερήσεις στις ιατρικές παρεμβάσεις λόγω περιορισμού και αυξήσεων στη χρήση ναρκωτικών.

https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/210310/dq210310c-eng.htm

«Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, ο εβδομαδιαίος αριθμός θανάτων και θανάτων από το Covid-19 ταιριάζει στενά και επηρεάζει κυρίως τους ηλικιωμένους πληθυσμούς, υποδηλώνοντας ότι το ίδιο το Covid-19 επηρεάζει το υπερβολικό ποσοστό θνησιμότητας στον Καναδά», λέει το Ινστιτούτο Στατιστικής.  «Πρόσφατα, ωστόσο, ο αριθμός των υπερβολικών θανάτων ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των θανάτων από το Covid-19, και αυτοί οι θάνατοι συμβαίνουν σε νεότερους πληθυσμούς, υποδηλώνοντας ότι άλλοι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών έμμεσων επιπτώσεων της πανδημίας, βρίσκονται τώρα στο παιχνίδι» , Η έκθεση συνεχίζεται.

Η έκθεση διασφαλίζει ότι σχεδόν 300.000 θάνατοι σημειώθηκαν στον Καναδά πέρυσι, δηλαδή 13.798 περισσότεροι θάνατοι από ό, τι θα περίμενε κανείς χωρίς πανδημία, αύξηση 5%. Το Ινστιτούτο Στατιστικής διαπίστωσε ότι τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών έχει αυξηθεί σημαντικά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς το κλείσιμο έχει αναγκάσει τους τοξικομανείς να αποσυρθούν από τα προγράμματα θεραπείας με ναρκωτικά. Φάρμακα που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *