ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- E.E., Ο ΚΟΣΜΟΣ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ…

130621081912-greece-eu-flag-burned-620xaΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι σίγουρο πως το περίφημο θέατρο το παραλόγου που είχε γίνει γνωστό με τον περίφημο εκείνο Ρουμάνο θεατρικό συγγραφέα, τον Ευγένιο Ιονέσκου, θα έχει πάρα πολλά να ζηλέψει από το τελευταίο τετράμηνο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την αποκαλούμενη «ανόρθωση» της ελληνικής οικονομίας.

Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις εκατέρωθεν τους τελευταίους μήνες και από ελληνικής και από ευρωπαϊκής πλευράς, σίγουρα το μόνο που θα καταλάβει είναι ότι… δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα και το μόνο που θα συμπεράνει είναι ότι δεν… μπορεί να βγάλει κανένα συμπέρασμα. Δηλαδή με λίγα λόγια οι διαπραγματεύσεις του παραλόγου, που είναι και γίνονται μόνο για ανθρώπους που δεν… στέκονται καλά στα λογικά τους, με λίγα λόγια το… έχουν χάσει για τα καλά!

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ότι έχουμε οδηγηθεί και παρακολουθούμε εδώ και καιρό ένα γκρανγκινιόλ σήριαλ διαπραγματεύσεων, αλλά τι επιπτώσεις έχει αυτή η κατάσταση στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία ; Ποια είναι η αλήθεια και τι κρύβεται πίσω από όλο αυτό το σκηνικό της τρέλας ;;;

Και στη μέση ένας λαός αποσβολωμένος και αποπροσανατολισμένος, που την ίδια ώρα δέχεται ανεξέλεγκτα στο έδαφος του δεκάδες χιλιάδες παράνομους μουσουλμάνους, την ίδια ώρα οι γειτονικές χώρες έχουν ξεθαρρέψει και μας κάνουν τον «νταή» σε εθνικά θέματα, την ίδια ώρα που η γειτονική Τουρκία βράζει κυριολεκτικά καθώς βαδίζει σε πολύ κρίσιμες εκλογές και το Αιγαίο φλέγεται καθημερινά από τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις.

Την ίδια ώρα έχουν βρει την ευκαιρία κάποια «μαργαριτάρια» της λεγόμενης αριστερής «προοδευτικής» κυβέρνησης, να προωθήσουν κάποια «προοδευτικά» αντιχριστιανικά νομοσχέδια, όπως την κάρτα του πολίτη, όπως η νομιμοποίηση των μουσουλμάνων που εισέβαλαν παράνομα στην χώρα, η νομιμοποίηση διαφόρων διαστροφών που προβάλλονται και σαν πρότυπο στην ελληνική νεολαία, η εκκαθάριση της ελληνικής παιδείας από κάθε ενοχλητικό εθνικό ή ορθόδοξο σύμβολο και η μετατροπή της κοινωνίας σε ξέφραγο αμπέλι για κάθε «φωτισμένο» ινστρούχτορα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σε όλα αυτά μπορεί να υπάρξει κάποια συνειδητοποίηση και κάποια αντίδραση από ένα λαό που έχει μπλεχτεί στα «δίχτυα» αυτών των «διαπραγματεύσεων της τρέλας» ;

Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο προνομιούχες χώρες στον κόσμο. Κατέχει μια γεωγραφική θέση τεράστιας γεωπολιτικής αξίας που γι’ αυτή σήμερα μάχονται πολλά διεθνή αντιτιθέμενα συμφέροντα και παράλληλα διαθέτει μια τεράστιας αξίας ελληνορθόδοξη παράδοση που είναι πολύτιμο «φάρμακο» στην μολυσμένη νεοταξική εποχή μας. Και παρ’ όλα αυτά, εμείς βουλιάζουμε σκόπιμα στην μνημονιακή μας μιζέρια αντί να αξιοποιούμε τα φυσικά μας προνόμια.

Επιτελούς, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να θυμηθούμε ότι είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι κάτι που δυστυχώς το ξεχάσαμε, ή μας έκαναν να το ξεχάσουμε, με αποτέλεσμα να είμαστε σήμερα σε αυτό το χάλι.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. 4 Ιούν. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *