ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟ…ΣΚΑΚΙ!

5/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ακούσαμε και αυτό. Σύμφωνα με τον μεγάλο μουφτή της Σαουδικής Αραβίας που εκπροσωπεί το μητροπολιτικό Ισλάμ, το να παίζεις σκάκι είναι… αμαρτία και αυτό το άθλημα θα πρέπει να είναι απαγορευμένο στις μουσουλμανικές χώρες, (και γιατί όχι και στις ευρωπαϊκές όπου ζουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο μεγάλος μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, Şeyh Abdülaziz, έβγαλε μια φετβά, (θρησκευτική εντολή), σύμφωνα με την οποία απαγορεύει γιατί είναι αμαρτία το να παίζει κανείς σκάκι.

Να σημειωθεί ότι και στο Ιράν το 1988 είχε βγει μια παρόμοια απαγόρευση, αλλά μετά από παρέμβαση του τότε θρησκευτικού ηγέτη Αγατολάχ Χομεϊνί καταργήθηκε η απαγόρευση αυτή. Μάλιστα το Ιράν μετέχει και σε διεθνή τουρνουά σκακιού με δικούς του παίκτες. Το Ιράν όμως ακολουθεί το σιϊτικό δόγμα, ενώ η Σαουδική Αραβία προβάλλεται σαν ο θεματοφύλακας των πρωτογενών ισλαμικών αξιών.

Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Φυσικά καί ἔπρεπε νά τό ἀπαγορεύσουν,διότι γιά νά παίξῃ κανείς σκάκι πρέπει νά θέσῃ σέ λειτουργία τό μυαλό του.Κάτι πού γιά τό Ἰσλάμ εἶναι ἄκρως ἀπαγορευτικό !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *