ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ…«ΣΑΤΑΝΙΚΗ» ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

5/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα από τα κυριότερα αξιώματα της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στους δυο τελευταίους αιώνες, είναι το : «Διαιρεί και Βασίλευε». Αυτό εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία στην πολύπαθη Κύπρο, στις Ινδίες, στον αραβικό κόσμο που τον διαίρεσε σε δεκάδες κρατίδια μη βιώσιμα. Το ίδιο εφαρμόστηκε με άλλα δεδομένα και στην Λατινική Αμερική.

Στην χώρα μας μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της πολικής είναι αφενός η αρχομανία και αφετέρου η εγωιστική θεώρηση των πραγμάτων, ότι εγώ μόνο έχω δίκαιο και όλοι οι άλλοι άδικο, ότι εγώ μόνο μπορώ να σώσω την κατάσταση και όλοι οι άλλοι είναι εμπόδιο στο… «σωτήριο» έργο μου.

Έτσι παρατηρούμε και σήμερα που έχει ενσκήψει η φοβερή λαίλαπα του Κορονοϊού, την τραγική πολυδιάσπαση του πατριωτικού πολιτικού χώρου, συνήθως με πρόφαση την μη τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, (μάλλον χάνουμε το δασός για… ένα δέντρο), με συνέπεια να αλωνίζει ουσιαστικά ανενόχλητο το προδοτικό και αντιχριστιανικό πολιτικό σύστημα που κατέστρεψε και λεηλάτησε την χώρα με τις πλάτες ξένων δυνάμεων και για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία πρόβαλλε ένα πρωτοφανές μίσος για το θρησκευτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού.

Εκτός από αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και ο πολιτικός γενιτσαρισμός, μια ιστορική παράδοση του ελληνισμού από την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έτσι βλέπεις πολιτικά πρόσωπα εκεί που κάποτε έφτυναν, σήμερα να γλύφουν, καθώς διαβλέπουν πως έτσι θα βάλουν χέρι στο «μέλι» της εξουσίας .

Κολοτούμπες και αποστασίες χαρακτήρισαν την εποχή της μνημονιακής κατοχής και από την άλλη ένας χώρος που υποφέρει, βράζει από αγανάκτηση, αλλά δεν έχει την διέξοδο να αντισταθεί.

Κάποτε τα αλλεπάλληλα χαστούκια είναι η καλύτερη παιδεία, στην περίπτωση όμως της πατρίδας όταν κινδυνεύει ακόμα και η εθνική ακεραιότητα τότε το πράγμα αλλάζει και όλοι θα είμαστε υπεύθυνοι όταν θα βλέπουμε να πλήττεται η εθνική κυριαρχία και αντί να αντιστεκόμαστε, θα μαλώνουμε μεταξύ μας για μια… καρέκλα…

Μόνο αυτή την φορά η καρέκλα, θα είναι…ηλεκτρική καρέκλα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *