ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ?

542632157_MountAthos 2000x aΓράφει ο Νϊκος Χειλαδάκης

Μια είδηση που μας έρχεται από το Άγιο Όρος, δυστυχώς επιβεβαιώνει τις φήμες ότι θα αρχίσουν διώξεις κατά μοναχών που δεν συμφωνούν με τις οικουμενιστικές πρακτικές.

Όπως αναφέρεται, λίγο μετά το τέλος της Πανορθόδου Συνόδου στην Κρήτη οι οικουμενιστές ξεκίνησαν την επίθεση του κατά των Ορθοδόξων.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες 4 μοναχοί και 1 δόκιμος μοναχός της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, η οποία είναι σέρβικη, κλήθηκαν από τη σύναξη της Μονής και συνοπτικότατες διαδικασίες ανακοινώθηκε σε αυτούς η απόφαση να εγκαταλείψουν το Μονή.

Βασική αιτία του διωγμού των μοναχών είναι η απόρριψη των αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης, καθώς δεν ανέχονταν όσα αποφασίστηκαν υπό τον Βαρθολομαίο, ο οποίος θεωρούν πως είναι αιρετικός.

Για την απόφαση αυτή κατηγορούν τον Καθηγούμενο Μεθόδιο, ο οποίος χωρίς κατηγορία, δίκη ή απολογία καταδίκασε τους συγκεκριμένους μοναχούς και το απόπεμψε από την Μονή τους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

4 Σχόλια

  1. Οι διώξεις υφίστανται προ πολλών ετών…Αν θα το διαβάσει κάποιος που δε γνωρίζει,θα νομίζει ότι δεν διώκεται η Εσφιγμένου και πολλοί άλλοι ζηλωτές εδώ και δεκαετίες.

  2. Αδερφέ Νικόλαε το μόνο που μπορεί να συνεφέρει τους οικουμενιστες είναι το κόψιμο του μνημοσύνου , όσο τους μνημονεύουμαι δεν τους νοιάζει ότι και να λέμε όσο και αν διαμαρτυρόμαστε.

  3. Ἡ Ἐσφιγμένου κεῖται ἐγγύς. Ἄν τελικῶς διωχθουν ἄς καταφύγουν ἐκεῖ νὰ συνεχίσουν τὸν ἀγῶνα κατὰ τῶν οἰκουμενιστῶν.

  1. 7 Ιούλ. 2016

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *