ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Κατάσταση που σιγοβράζει οργή έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των Τούρκων αξιωματικών εξ αιτίας της καταρράκωσης του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, με όσα έγιναν στην Αγία Σοφία, και κυρίως με το κήρυγμα του θρησκευτικού αρχηγού, Αλί Εμπάς, ο οποίος μόνο που δεν έβρισε δημόσια τον Ατατούρκ.

Σύμφωνα με την τουρκική επιθεώρηση, Odatv, η οργή των αξιωματικών εκδηλώθηκε με μια χαρακτηριστική φωτογραφία-μήνυμα από το μαυσωλείο του Ατατούρκ, ενώ πολλά μηνύματα οργής από στρατιωτικούς δημοσιεύτηκαν στο Twitter και στο Facebook.

Όλο αυτό το σόου του Ερντογάν μέσα στην Αγία Σοφία, θεωρήθηκε σαν μεγίστη προσβολή στον ίδιο τον Κεμάλ Ατατούρκ και για πολλούς στρατιωτικούς θεωρήθηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήδη έντονες αντιδράσεις άρχισαν να εκδηλώνονται από πολλές πλευρές, ενώ σε ΜΜΕ δημοσιεύονται  καταγγελίες ότι παραβιάστηκα κατάφωρα παρουσία του Ερντογάν, το τουρκικό κεμαλικό σύνταγμα σύμφωνα με το οποίο επίσημα η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος και δεν υπάρχει καμία επίσημη θρησκεία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *