ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Τουρκικη ρφωτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ σημαντική σύσκεψη των Γενικών Επιτελείων των χωρών που σύμφωνα με την Άγκυρα συντάσσονται με την Τουρκία στην προοπτική μιας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης την Συρία, διοργάνωσε στην τουρκική πρωτεύουσα ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην τουρκική πρωτεύουσα συναντήθηκαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιμελειών Τουρκίας και Κατάρ, ενώ μετείχαν εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων, Ιορδανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένων Πολιτειών, Σαουδικής Αραβίας και Ισπανίας, για την παρουσίαση τουρκικού σχεδίου χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία. Με λίγα λόγια… για να ανάψει η φωτιά ενός νέου παγκοσμίου πολέμιου!

Όπως αναφέρεται, ο Τούρκος αρχιστράτηγος παρουσίασε τις λεπτομέρειες σχεδίου στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία με το αιτιολογικό ότι μόνο έτσι μπορεί να εξουδετερωθεί η «τρομοκρατία», (βλέπε οι Κούρδοι) και να σταματήσει η αυξανομένη ροη των εκατομμυρίων προσφύγων προς την Τουρκία και την Δύση.

akar

Ο Hulusi Akar, που θεωρείται ο πρωτεργάτης αυτής της συνάντησης, κατηγόρησε την Ρωσία ότι με την επέμβαση της και με τις αεροπορικές της επιδρομές στην Συρία βοηθά το τρομοκρατικό κίνημα του κουρδικού PYD που είναι, σύμφωνα με τους Τούρκους προέκταση του PKK στην Συρία και για τον λόγο αυτό η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να μην μείνει άλλο απαθής σε αυτή την κατάσταση.

Ο Τούρκος αρχιστράτηγος παρουσίασε και τις τελευταίες κινήσεις του τουρκικού στρατού στα σύνορα με την Συρία τις οποίες μάλιστα χαρακτήρισε «προπαρασκευαστικές» για μια χερσαία στρατιωτική επέμβαση.

Καλά όλα αυτά, αλλά ο Hulusi Akar μάλλον…λογαριάζει χωρίς τον…ξενοδόχο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *