ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ «ΚΑΡΦΙ» ΙΕΡΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

5-1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την μορφή χιονοστιβάδας παίρνει πλέον η οικουμενιστική αποστασία των «Ιεραρχών» της Ελληνικής Εκκλησίας.

Άλλος ένας Δεσπότης της ελληνικής εκκλησίας, συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, αυτός που είχε προκλητικά δηλώσει πως  δεν τον πειράζει που ο αρχιεπίσκοπος πέταξε τον… σταυρό από επάνω του, εκδηλώθηκε για την επίσκεψη του αρχιαιρεσιάρχη κήρυκα της πανθρησκείας Ιησουίτη Πάπα.

Ο Φθιώτιδος κ. Νικόλαος δήλωσε χαρακτηριστικά για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο : «Δὲν θὰ μᾶς μολύνει ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα»!

«Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η παρουσία είναι για εντυπωσιασμό και για μια εικόνα ενότητας των χριστιανών, ανατολής και δύσεως, κακό δεν είναι. Ούτε θα μολυνθεί η Εκκλησία και το δόγμα, ούτε θα συλλειτουργήσουν ούτε τίποτα».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε:
«Τώρα βουλιάζει το βαπόρι που λέγεται Ελλάδα και πρέπει να ζητήσουμε πάσα βοήθεια.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει την αίγλη του. Μία αίγλη από έναν «φυλακισμένο» Πατριάρχη. Μην βλέπετε που περιοδεύει, εκείνος ξέρει πως ζει στο Φανάρι και είναι ντροπή να αρχίσουμε να πετροβολούμε έναν «μελλοθάνατο» Πατριάρχη».
ΣΧΟΛΙΟ: Τέτοιες δικαιολογίες επικαλούνταν και λίγο πριν την Άλωση της Πόλης. Όμως ο Άγιος Ραφαήλ, πρωτοσύγγελλος τότε, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραστεί στο συλλείτουργο με τους παπικούς τον Δεκέμβριο του 1452, με αποτέλεσμα να εξοριστεί από τον βασιλέα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.
Την «σωτηρία» της Πόλης από τους Παπικούς, την είδαμε, λίγους μήνες αργότερα..

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε:
«Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αφήσουμε τον επαρχιωτισμό και την απομόνωση. Η παρουσία των τριών θρησκευτικών ηγετών ωφέλεια θα βγάλει, δεν παθαίνει τίποτα η Ορθοδοξία από μία επίσκεψη».
ΣΧΟΛΙΟ: Γιατί είναι «ωφέλεια» για την Ορθοδοξία οι φιέστες και οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς; Τόσα χρόνια έγινε κανείς αιρετικός ορθόδοξος από τις «παραστάσεις» αυτές;»
(Πηγή : ιστολόγιο Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ)

Εμείς τι να πούμε! Αν αυτοί είναι Ιεράρχες της ελληνικής εκκλησίας τότε αλλοίμονο στο έρμαιο ποίμνιο.

Πόσο προφητικό δίκιο είχε ο μεγάλος Άγιος μας Κοσμάς Αιτωλός για τους Ιεράρχες της εποχής μας αιώνες πριν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι πρέπει να έχουμε ενότητα με τους αιρετικούς, με άλλα λόγια να γίνουμε και εμείς αιρετικοί! To άλλο πάλι, αυτό για το βαπόρι που βουλιάζει……και την πάσα βοήθεια, τι θα μπορούσε να πει κανείς? πολλά, εγώ μόνο ένα. Κάτι ξέρουν οι αντίχριστες δυνάμεις και επιμένουν στις ίδιες μεθοδεύσεις εκατοντάδες χρόνια, όλο και κάποιον θα παρασύρουν, άλλωστε οι ιστορία εξελίσσεται σπειροειδώς, επαναλαμβάνεται δηλαδή αλλά με περισσότερη ένταση….. όπως έλεγε και ο π Αθανάσιος Μυτιληναίος ερμηνεύοντας την Αποκάλυψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *